Na prostituciju trošimo koliko i na knjige i novine

Šta sve statistika uključuje u obračun bruto domaćeg proizvoda

Ostavite komentar


  1. Ma kamo lepe sreće, iz vaših usta u Božije uši, nego nema se za to, nikako da pretekne.

  2. Nije to tako uvek bilo. Nekada smo društveni proizvod računali prema vrednosti materijaslne proizvodnje i materijalnih usluga. Sada se u obračun računaju sve usluge pa i prostitucija. Zapadni model obračuna. Jbg.

    1. Nekada su se prostitutke stidele što su bile prisiljene da se prostituišu. Danas je to postala prestižna delatnost na koju ozbiljno računa i država. Samo što sada to nisu prostitutke nego starlete i „talenti“ sa „Pink“ televizije. Mnoge uzorne devojke su shvatile da je lakše skinuti gaće nego čuvati ovce ili musti krave. Dovoljno je samo pogledati celodnevni program televizije „Pink“ ili „HEPI“ televizije, koja je, koliko se ja sećam. bila propagirana i registrovana kao dečija televizija. Ako nam deca odrastaju i vaspitavaju se uz njihove programe Srbija će postati jedan veliki bordel. Ne moramo da brinemo gde ćemo zaposliti naše ćerke, sestre a možda, kao dopunsku delatnost, i naše supruge.

      1. Svaka vam je ka Njegoseva. Za novo vreme novi i kovaci. I cekic i nakovanj su u rukama patriota jos od Osme sednice. Kakve patriote takvi i pamet i moral.

  3. Eto 2 „privredne grane“ koje su dozivele procvat pod SNS-om, trgovina narkotika i prostitucija. Hoce li uskoro i prodaja beba, kupovina mlade, uterivanje duga, zastita i ostale slicne „privredne aktivnosti“ uci u statistiku i u BDP ?

    1. Da je prostitucija legalizovana, prvo zastitio bi one ljude koji se time bave: zdravstveno, fizicki i pravno.
      Holandija, Nemacka i Austrija to su resile legalizacijom i svi su zadovoljni.
      Ta delatnost onda ne moze biti koriscena za kriminal jer se izdaje racun, placa porez i delatnici su osigurani i zdravstveno pokriveni.
      Sto se narkotika tice, da drzava legalno omogucuje registrovanim narkomanima da dobijajju opijate i tu granu kriminala bi suzbio do neke mere.
      Da se razumemo, te delatnosti ne mogu sem masovnim kaznjavanjem i rigoroznim kaznama da budu suzbijene ali mogu da budu uvedene u legalne tokove i kontrolisane.

    2. Hoće, hoće poštovani. Većini (ne svima daleko bilo) u izvanrednoj radnosposobnoj populaciji od 18-35 god je lakše da rašire nožice i da se uključe u „lanac sreće“ (trgovinu narkoticima) uz poželjnu člansku karticu prestižne „političke opcije“ nego da se po mraku dovlače do realnog radnog mesta gde se nešto radi, proizvodi,stvara, reklamira, prodaje.,gradi… po 8,10,12 sati…Ukratko SNS sekta (aktuelna ali do sada nije bitno značajnih razlika ni kod prethodinka) koju održava takva omladina nema razloga da brine za svoju budućnost.

  4. Estrada i rijaliti! ,,Umetnice“ sve manje promovišu svoje vokalne kvalitete, ali duboko grlo promovišu. Atribute ni ne pokušavaju da sakriju, jer kako bi se inače udale za nekog ćelavog biznismena pa da posle kukaju kako ih izrabljuje i zlostavlja… U rijalitijima otvoreno reklamiraju cenovnike i preporuke. Bar da im država nabavi po jednu fiskalnu kasu pa neka rade udarnički.

  5. Mora narod negde da da sebi oduška. Ne mogu sve benzodiazepini i Vučićeva žvaka o svetloj budućnosti i zlatnom dobu Srbije. Malo delatne hedonije čisto da relaksira nepodnošljivu situaciju svakodnevnog bitisanja pod suncem.

  6. Gde to samo ima te prostitucije toliko? Ja hocu i trazim i nikako da nadjem. Ima po nekim oglasima u BGu i NSu, a kad stvarno krenete onda pola telefona iskljuceno. Pola se javi pa pocne da fantazira dodji do Sava Centra, pa onda izadji pa predji ulicu pa skreni levo pa desno. Pa 10 koraka u nazad. Znaci sou. Kad dodjes konacno kao do stana gde je neka zenska onda to toliko los kvalitet a kao mlada i sve… Ja se ubih da nadjem a zelim da platim 200-300 e po satu ali nikako!

  7. Ja bogami potrosih pet hiljada evra samo na gledanje jer ljubav je lepa samo dok se ceka,,

  8. Ja bogami potrosih pet hiljada evra samo na gledanje jer , ljubav je lepa samo dok se ceka,,

  9. Prostituciju treba uvesti u legalne tokove i zbog zdravstva i zbog novca, a i zbog sigurnosti za te devojke .
    Ove tri stvari su dovoljan razlog za legalizaciju , zasto da se ima problem kada moze sve legalno biti i svima na korist.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.