Na radu gine 50 ljudi godišnje, a samo jednom krivac završio u zatvoru

Podaci pokazuju da je cena života u Srbiji niska, krivični postupci zastarevaju, odustaje se od gonjenja, sudovi smanjuju zakonske kazne

Ostavite komentar


  1. Za aktuelnu vlast i njene podanike, najveći krivci su Kokan Mladenović i Bane Trifunović, jer su se usudili da prikažu pozorišnu predstavu o stradanju radnika na poslu.
    Ti Sterijini rodoljubci, optužili su ih za cepanje zastave, koje se nije desilo, ali i da jest u predstavi u čemu bi bio problem.
    Predsednik je svojevremeno to pravdao pričom o peračima prozora u SAD.

  2. Već sam pisao da je režim namerni ubica nacije i ovaj tekst to i potvrđuje a potvrđuje jer i sam radeći na surovoj domaćoj građevini mogu da potvrdim svaku napisanu reč. Ima se tu još mnogo dodati ali da ne dužim temu. Uglavnom, atmosfera je sledeća: zakon ne postoji, zakon je vlasnik i to što piše u ugovoru je dečija slikovnica spram prakse. Kako on kaže, hoćeš,nećeš- ideš. Sindikat ne postoji ni formalno, nema ga, kao ni mozda nas. Dakle sve je bukvalno kao režim u malom, jedan čovek je sve a ako dođe do neželjenih događaja tu je para oteta od radnika da zakrpi sud tj. režim i događa se ono što uvek piše u novinama: niko nije kriv.
    Primer: pre neki dan su poginula 2 mlada turčina vozeći se liftom koji je bio namenski samo za teret. Svakim liftom kojim se voze radnici vozi se i liftadžija sa njima jer je pogon unutar njega a kod teretnog, logično, upravlja se sa zemlje ili platforme. Dakle, njih je neko nelegalno prevezao a ne zna se ko. Nisu oni prvi voženi pa nastradali, tako da je lice za bezbednost to moralo da primeti. Liftboy i on u zatvor a za firmu doživotna zabrana odgovornim poslom sa milionskom kaznom. Ali..Buđenje.

  3. Moj prijatelj, inače građevinski preduzimač, je na sudu po tužbi radnika kome je dao otkaz jer ga je zatekao pijanog na objektu. I po svoj prilici će morati da ga vrati na posao. I kada, ne daj Bože, taj jednog dana padne sa skele ko će da odgovara?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.