Na sajmu zapošljavanja u Kragujevcu nudi se 450 radnih mesta 1Velika gužva i na štandovima/ Foto: V. G.

U Kragujevcu će sutra biti održan Sajam zapošljavanja na kome će 19 poslodavaca ponuditi 450 novih radnih mesta.

Prema najavama iz filijale Nacionalne službe zapošljavanja u Kragujevcu, koja je organizator Sajma, najviše slobodnih radnih mesta biće ponuđeno u sektoru mašinskih, elektro i metalskih zanimanja, od trećeg do sedmog stepena stručne spreme.

U ponudi su i radna mesta za magacionere, operatere u proizvodnji, vozače, šivače, agente prodaje, ekonomiste.

Nezaposleni će pored ostalih, moći da apliciraju i za radna mesta u kompanijama Vaker Nojson, MIND Real Estate, Fortaco, Grawe osiguranje, Forma ideale, Mlekara Kuč-company, Leoni Wiring Systems, Invenio.

Takođe, sajam će biti prilika da se učesnici upoznaju i sa uslugama i merama koje sprovodi NSZ na Forumu poslodavaca, koji će se održati sutra u 12 časova u Sali Duga Crvenog krsta.

Nacionalna služba zapošljavanja saopštila je da je u Kragujevcu na kraju februara evidentirano 13.920 nezaposlenih, odnosno 1.134 manje nego u istom periodu prošle godine, kada ih je bilo 15.054.

Gradonačelnk Kragujevca Nikola Dašić to je ocenio kao „izuzetan uspeh“ kome je doprineo i sve veći broj preduzetnika koji započinju svoj biznis i onih koji ga proširuju, iskazujući potrebu za dodatnom radnom snagom.

To je i rezultat pojačane privredne aktivnosti i povoljnog poslovnog ambijenta koji prepoznaju strane kompanije koje reinvestiraju ovde i u lokalnoj samoupravi vide partnera spremnog da odgovori na njihove potrebe, rekao je Dašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari