Nabavka softvera za telemedicinu dodeljena firmama Procescom i Telekom Srbija 1Foto: Pixabay/Darko Stojanovic

Ministarstvo zdravlja je posao nabavke softverskog rešenja platforme za telefonske konsultacije lekara i pacijenata (telemedicinu) dodelilo firmama Procescom i Telekom Srbija, čija je zajednička ponuda bila jedina u okviru ove javne nabavke, navodi se u odluci o dodeli ugovora, piše Nova ekonomija.

Za kupovinu softverskog rešenja Procescom i Telekom će dobiti 12 miliona dinara (102.000 evra), navodi Nova ekonomija.

Kako prenosi N1, Procescom je u vlasništvu Vojislava Krstića, Ivana Bukelića i Save Terzića.

Prema pisanju Nove ekonomije, Procescom i Terzić su suvlasnici kompanije Kentkart Southeast Europe, koja upravlja beogradskim sistemom naplate karata u javnom gradskom prevozu Bus plus.

Kentkart Southeast Europe je u većinskom vlasništvu Kentkart Global Elektronik Anonim Sikreti iz Turske, dok Procescom učestvuje sa 21 odsto, a Sava Terzić sa 24 odsto vlasništva.

Procescom će biti zadužen za veći deo posla izrade softverskog rešenja za telemedicinu i njegov posao će se odnositi na samu izradu softvera.

Telekomov deo posla obuhvata obezbeđivanje serverske infrastrukture, uređaja za skladištenje podataka, dnevnog bekapa, potpuno redundantne mrežne infrastrukture i omogućavaje istovremenih poziva, piše Nova ekonomija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari