Najčešća plata u Srbiji nije dovoljna za život

Rezultati ankete “Danas pita, građani učestvuju: Kako se živi od prosečne plate u Srbiji“

Ostavite komentar


  1. Al’ zato u SVIM opštinama Srbije ( čast izuzecima ) SNS na vlasti. Jesmo li kukavice il’ mazohisti?

  2. kad sam poceo da radim pre 10 godina u tigar tyresu,imao sam 22 000 platu,danas imam 44 000,potpuno isto zivim,krpim kraj sa krajem,jedino su uslovi rada postali jos gori kao i moje zdravlje.I 10 godina sam stariji.Hvala Vucicu.

  3. Koliko se malo nivca ima govori cena stanova. Tek je na 1800 evra u NS, popela se na 1600 u B. Palanci i na 1300 u Zrenjaninu.
    Srbija, zemlja u kojoj laž raste najbolje. Svi se zale da poljoprivreda propada, a cena zemlje skače, sada je 12000 za hektar zvanićno, a nezvanično 20000.

  4. „…Bez obzira što nisam pušač, ne izlazim, ne pijem, ne kockam se, ali ne mogu da uštedim ni jedan dinar, već se zadužujem kod prijatelja da bi obezbedio dom osnovnim stvarima za život, jer sa minimalcem u Srbiji ne može da se živi normalno“…“

    Šta to znači svaki mesec se zadužuje bez mogućnosti da vrati pozajmljeno?

  5. „potrošačka korpa“ je mit koji se podmeće kao „novo standarda“ a istina je da to nikada nije bilo merilo

    Svi koji tvrde kako je „nekad bilo dobro“ živeli su bez automobila, centralnog grejanja televizora radia telefona mobilnih telefona, vešmašine

    radili su za bedne plate a ogrev i hranu su im slali roditelji sa sela

    što jasno pokazuje statistika da ~65 procenata Beogradskih penzionera nije rođeno u Beogradu i da su se uvek izdržavali „uz zvuke rodnog kraja“

  6. U Srbiji, bar na selu, retrko ko živi samo od plate. Naprotiv, tu je sopstvena kuća, bašta, vinograd, živina i svinja u dvorištu, voćke po dvorištu i okućnici, sopstvena šuma za ogrev, manji troškovi života. Kada bi postojala socijalna karta, to bi se precizno videlo.
    Druga je situacija u gradu, mada i tamo mnogi imaju prihode iz rada na crno, prihoda od kirije, i slično.

  7. Paraodks je da se vlast u Srbiji hvali da plate u Evrima rastu iz godine u godinu ALI ne spominje da je taj Evro fiksnog kursa prema RSD… buduci da cene u RSD rastu iz godine u godinu 30+ procenata to znaci da svaka ta plata koja je u proseku porasla za 10% u odnosu na proslogodisnju u stvari vredi 20% manje nego prosle godine ili 45% manje u odnosu na predporslu godinu.

  8. Svima je odavno jasno da SNS nije stranka nego poprilično narasla banda…

  9. Da, da… subvencije bogatima i poslušnima, po principu piramidalne prevare… javna okupljanja pred školsku godinu cvetaju, Nedimović ih otvara posle deli vakcine… tako se pogoduje povećanju broja obolelih od novog soja Kovida, kao i daljem zatupljivanju dece i komplet naroda.

  10. Tisina tamo! Sta hocete?? Zive ljudi i sa 32000 din . plate , zive i cute, rece veliki i mudri Dragi Vodja. Gledajte gradjani Srbije i dalje Parove , Farmu, Zadrugu i ostalo smece iz Pink produkcije, samo da ne pogledate istini u oci.

  11. Penzionerima do 50000.00dinara penzije ….samcima , udovcima ili udovicama odnosno tamo gde nema meseno po dve penzije ne naplacivati nikakvu vrstu poreza , ,neka bude tako dok se ne steknu uslovi za povecanje penzija.

  12. Nas dvoje od dve prosvetarske plate i privatnih časova samo preživljavamo. Imamo jednog školarca. Pitam se gde smo pogrešili kada imamo završene fakultete kao i Bajatović, radimo pošteno, nikada nećemo steći apsolutno ništa da ostavimo detetu.

  13. Gledano strogo statistički jeste tako a gledano realno stižemo do onog „viševekovnog“ pitanja „A ko to u Srbiji živi od plate?“ Ove u tekstu ciljane grupa – svakako ne. Doznake iz dijaspore, „logistika“ sa sela, učešće u „sivoj zoni“ poslovanja (deo zarade na račun deo na ruke, neizdavanje računa za izvršene usluge/prodaju), rentiranje, naravno i korupcija – to su „faktori“ kakvi „anesteziraju“ ovo društvo da se mane „lova u mutnom“ dok još ima šta da se lovi.

  14. 70 posto plata je do 35.000,zatim 12 posto između 35 i 45.000,pa 6 posto do 50.000,pa 7 posto do 60.000,i onih 5 posto su naprednjaci sa platama za koje niko ne zna kolike su!!Valjda su oni i uzimani za prosek koji država prezentuje ….sramota!

  15. Radim u Delta Transportnim Sistemima, kao inzenjer saibracaja za platu od 35.000 rsd. Prekovremene sate nisu nikad isplacivali, niti rad subotom. Dao otkaz naravno. Sad u Austriji cuvam motorce neke. Hvala EU pasošu…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.