Najviše jedemo hleb i povrće

* Vera Vida: Na jugu zemlje se i do 60 odsto budžeta troši na hranu * U proseku svaki stanovnik Srbije pojede 44 kilograma mesa godišnje, stanovnik EU 65,5 kilograma
Podaci o potrošnji prehrambenih namirnica pokazuju koliko je nizak standard građana Srbije

Ostavite komentar


  1. Pa dobro koliko prosečan Srbin pojede kg mesa godišnje 44 ili 60,5 ???

  2. Krompir, pasulj i luk nisu povrce u pravom smislu te reci kao npr brokoli, rukola, paradajz i sl. koji su nutricionisticki znatno vece vrednosti. Nazalost zbog "blagostanja" koje nam tek sleduje u narednih 5 godina, i korenje ce nam biti poslastica.

  3. Dobro je sto jedete manje mesa nego EU. Proverite bezbrojne studije koje govore o tome da evropljani jedu 5 puta vise mesa nego pre nekoliko decenija. Uostalom meso nije potrebno ni pozeljno. Da li ste ikada culi za vegan i vegetarijansku ishranu?

  4. Srbi vole proju i praziluk!-Zdravlje na usta ulazi a izlazi na d…!

  5. Aha ali 80% srpskog stanovništva ne želi jesti to sveže meso iz marketa koje pitaj Boga odakle stiže, nego lepo kupuju od seljaka na kg i bar znaju da jedu domaće. Jedino na tome Srbin ne štedi gospodo draga. Srbi nisu gladni, jer 50% njih ima selo i pun zamrzivač. Žalosno je što sirotinji i prodajete ta „sveža“ gov**!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.