NALED: Država treba da omogući automatski upis prava svojine u katastar za sva lica

Ostavite komentar


      1. Godinu dana neće da mi upišu legalizovan objekat. Potrošila sam velike pare, a ne mogu ništa da uradim. Ej Srbijo. E to su nepatriote. Stvaraju revolt kod ljudi.

    1. Zasto nebi omigucili da samo pravnici tj. licencirana lica vode brigu o imovini gradjana. Pa i onako zakoni vaze samo za drustveno politicki podobna lica. Zato sto rupe u zakonima samo oni znaju , jer su ih oni iskopali. Opasan paralelizam bi samo bio da zdravstveni radnici vode racuna o zdravlju gradjana, jer tu su i drugi drzavni organi kao vojska i policija. Oni su licencirani a ne gradani tj. „raja“(eng. masa, gomila ljudi) !!!

  1. Drugim recima receno DRZAVA TREBA DA POKLONI DRZAVNO ZEMLJISTE STRANCIMA, koje trenutno za izrucenje pripremaju ovdasnji Predsednik Republike, Premijer, ministri, predsednici opstina i gradonacelnici. Da bi nasi politicari dobili masne provizije 1700 evra po hektari, i 3000 evra po otkupljenom seoskom domacinstvu.
    Zna se za koga Naled radi, ali imali bre ljudi u ovoj Srbiji da neko radi za nas gradjane i drzavu Srbiju. Opljacka nas belosvetska fukara do gole koze gore nego Turci osmanlije za 500 godina ropstva pod njima.
    Sulejman velicanstveni je bio bolji. Vratite nam Turke, jer ovi zapadnjaci sve nose sto njihove oci vide.
    P.s. Samo bez cenzure

    1. Vi kao da ste bot onih sto na svaki nacin otezavaju legalizaciju, konverziju, povrat imavine oduzete posle rata i svega sto vodi cistim imovinskim odnosima u dtzavi. Sta ima normalnije nego da svoje pravo koriscenja na zemljistu koje imam od kada ga je drzava oduzela, sada ponovo dobijem u vlasnistvo bez otezavanja raznim pravnim „kvakama“ sa kojim se suocavaju oni sto moraju taj problem resiti

      1. Niti je u ovoj drzavi ista cisto, niti mi imamo drzavu. Mi smo trenutno okupirani od VOJSKE PRIJATELJSKOG FASIZMA, kako se to strucno u politickoj teoriji deklarise.Taj PRIJATELJSKI FASIZAM trenutno stoluje u Sjedinjenim Americkim Drzavama.
        Sto se BOTOVA tice, koji imaju zadatak da hvale svaki samoubilacki.potez vuciceve vlasti, treba da znate da oni nesvesno rade za ruski ogranak MOSADA, koji stoji iza svega. A, ja takvima ne pripadam. Vec Srbima. Nama nisu oduzimali nikakvu imovinu, jer su nas vazda pljackali. I sve nam opljkackali bas oni koji danas traze nekakvu imovinu od slabijih od sebe, tako sto podmuklo, tehnikom pete kolone vracaju svoje otimajuci od osiromasnih i iznemoglih gradjana Srbije u raznim ratovima i poplavama i zemljotresima. Izem ti takvu pravdu. Uzmite vasu imovinu od komunista koji su vas pokrali, a ne onih koji su kao i vi bili ostecena strana.
        P.s. Ja se zalazem za pravnu drzavu i pravo, a ne bogacenja po svaku cenu.

  2. Zrebalo bi ali isto tako pre upisa 5akon o poreklu imovine. Kriminalno stečena imovina ne sme se upisati u katastar.

    1. najbrže su u katastar upisali kriminalno stečenu imovinu,svi ostali su na listi čekanja,a ovi e_obrazci služe da“ zamažu oči „

  3. Pa ne ide to tako, preko kolena, postoje zakonski okviri za uvid u imovinu..kroz koje mora da prodje svaki buduci legat..

    1. NALED finansira Američka nevladina organizacija USAID zdmislite da mi , Rusija, Kina ili bilo koja druga država dođu sa svojim ne vladinim organizacijama u Ameriku i da ih učimo šta i kako da rade u svojoj zemlji.
      Mi smo im zamorčići i budući robovi zahvaljujući našoj dobroj politici. Drsgo mi je da je Italija shvatila da trena da beži iz Evropske unije koja nije ništa drugo do satanistička tvorevina.

      1. Umesto da je sve unapredjeno uvodjenjem elektronskog poslovanja, ono sve bezveznija i bezveznija resenja!
        Čuj, gradjani ce komunicirati samo preko posrednika!!!
        Kao da je sve uredjeno i samo prebacis sa jednog imena na drugo, a zanemarene mnoge zivotne situacije da ne pricam o ne znanju zaposlenih u RGZ.
        Najveci problem za sve investitore,.privrednike i obican svet je nezainteresovanost RGZa da radi kako valja, vec svojim nestrucnim ophodjenjem prema poslu, opstruise rad svih onih kojima je potrebna uknjizena nekretnina!

    2. Nije toliki problem upisano pravo korišćenja, koliki je problem da se upisani držalac nepokretnosti, na kojoj je kao vlasnik upisana R. Srbija, upiše kao njen vlasnik. Jedini način je upis na osnovu sudske presude. U Srbiji se vodi oko 90.000 sudskih postupaka po tužbama građana protiv R. Srbije, radi utvrđenja da je upisani držalac nepokretnosti stekao pravo svojine na njoj. Najčešći pravni osnov za podnošenje takvih tužbi je savesna državina u trajanju od najmanje 20 godina, ili zakonita državina u trajanju od najmanje 10 godina. E, tu se kao zastupnici države pojavljuju državni pravobranioci, koji postupaju kao da štite svoju očevinu, a ne interes građana. Osnovni sudovi, kao prvostepeni, su relativno naklonjeni građanima kada se ponude valjani dokazi, ali je problem u apelacionim sudovima, koji postupaju po žalbama državnih pravobranilaca izjavljenih protiv prvostepenih presuda. Zato postupci dugo traju, građani ne mogu ozakoniti svoje objekte, a u sližbama za katastar nepokretnosti se pojavila praksa „vansudskog“ provođenja promena. U Smederevu to košta 500 €.

  4. Odlična inicijativa, zahtev, predlog, ja bih dodao i da se još više pojednostavi postupak ozakonjenja objekata..

  5. Sta cekate, upišite u Katastar nepokretnosti, cekam 20 godi a, od 1999 god. Zshvaljujem unapred.

  6. Koliko su vam platile agencije za promet nekretnina, advokati i ostsli koje propagirate da deru građane. Zar to ne mogu sami građani da podnose zahteve katastru i plate taksu pre podizanja rešenja. I da vas pitam, jel neznatne da katastar po službenoj dužnosti ima obavezu da upiše pravo svojine bez naknada , čl. 102 zakona o planira i gradnji. I vi zastupate sns

  7. Da li se varam, ili se ovom namerava omogućiti strancima da postanu vlasnici zemljišta?

  8. Već 18 meseci čekam da mi se odradi upis prava svojine i konverziju zemljišta ali još ništa nisam dobila.

  9. Neverovatno- zivis 20 godina u stanu, kuci koju si cim je krenulo predao za legalizaciju a drzava neda legalizaciju po sistemu ft1p i nece da ti placas porez? Ko je ovde lud i da li je jaci pojedinac koji trpa pare u dzep da ti „sredi“ ali pojedinca zanimaju kuce sa 100 stanova..tu je kinta.Bravo!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.