NALED: Ekspertska pomoć preduzetnicima u pet gradova 1Foto: Pixabay/Rawpixel

Preduzetnici i vlasnici mikro preduzeća iz Novog Sada, Niša, Kragujevca, Kruševca i Valjeva koji žele da modernizuju poslovanje od juče imaju kome da se obrate za pomoć, jer u njihov grad stiže karavan podrške Mali biznis u malom prstu, poručuju iz NALED-a.

Eksperti karavana biće im na raspolaganju za sva pitanja o onlajn trgovini, bezgotovinskom plaćanju, registraciji poslovanja na Google mapama i fiskalizaciji.

“Kriza izazvana pandemijom Covid-19 uvela je privrednike u novu eru poslovanja i nametnula digitalizaciju kao top prioritet. Naši stručni konsultanti posetiće najmanje 500 preduzetnika i malih privrednika, a posetu je moguće organizovati sve do 31. januara. Uspostaviti onlajn prodaju, uvesti bezgotovinsko plaćanje ili mapirati se na Google mapama nije toliko komplikovano”, kaže Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a.

Eksperti će privrednicima, ističe ona, objasniti sve korake i prednosti ovakvog poslovanja, ali i istaći sve zakonske obaveze koje u tom slučaju moraju poštovati.

Prema njenim rečima, procedura registracije preduzeća na Google mapama traje manje od deset minuta.

“Aplikacije poput Google maps olakšavaju kupcima da pronađu sve potrebne informacije o datom preduzeću, uključujući radno vreme, kontakt i GPS lokaciju. Uz to, potrošači na ovaj način mogu da ostavljaju recenzije o proizvodima i uslugama i da pozitivnim ocenama uvećaju poverenje u njihov kvalitet. Očekujemo da na kraju kampanje najmanje polovina privrednika registruje poslovanje na Google mapama”, nagašava Jovanović.

Preduzeća i preduzetnici iz pet gradova kojima je potrebna ova vrsta podrške posetu konsultanata mogu da zakažu putem imejl adrese [email protected].

Karavan Mali biznis u malom prstu deo je projekta Mali biznis informator koji organizuje NALED uz podršku Britanske ambasade i u partnerstvu s Kabinetom predsednice Srbije i ministarstvima privrede i finansija.

Osim karavana, u pripremi je i interaktivni portal Mali biznis informator koji će početi s radom od 1. januara sledeće godine.

Na nacionalnom portalu www.preduzetnistvo.gov.rs privrednici će uskoro moći da pronađu podsajt www.informator.preduzetnistvo. i na njemu sve informacije koje se tiču poslovanja – kada i kako plaćati poreze, da li postoje takse i naknade koje treba izmiriti, kako poslovati na internetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari