NALED: Start-ap firme i preduzeća dobili čekove od 20.000 do 100.000 dolara 1Foto: NALED

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) saopštila je danas da je 29 timova, start-ap firmi i malih i srednjih preduzeća dobilo čekove vredne od 20.000 do 100.000 dolara na osnovu prvog godišnjeg konkursa u okviru StarTech programa.

Program je pokrenut s ciljem podrške inovacijama i digitalnoj transformaciji privrede.

Najinovativnijim idejama na ovom konkursu, koji sprovode NALED i Vlada Srbije, uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris, dodeljena su bespovratna sredstva u iznosu od milion dolara.

Program StarTech je vredan pet miliona dolara, a prva komponenta projekta predviđa da tokom tri godišnja konkursa finansijski bude podržano oko 100 domaćih inovatora, koji će pored novca dobiti i 3.000 sati stručne podrške za razvoj biznisa, izlazak na strana tržišta, zaštitu intelektualne svojine i slično.

Drugi stub programa usmeren je na unapređenje regulatornog okvira za poslovanje inovativnih kompanija, a treći na promociju značaja inovacija za razvoj društva, inovatora i Srbije kao dobre investicione destinacije.

Čekove su uručili premijerka Ana Brnabić, generalni direktor kompanije Filip Moris za jugoistočnu Evropu Aleksandar Jakovljević i izvršna direktorka NALED Violeta Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari