NBS: Banke da ne naplaćuju nerealne troškove

* Dopis NBS je potvrda da banke rade nezakonito i da pljačkaju građane. Naš cilj je da se donese sistemsko rešenje, neka odluka NBS po kojoj će se banke obavezati da vrate novac klijentima, kao što je urađeno kod nezakonitih promena kamatnih stopa, kaže Dejan Gavrilović iz udruženja Efektiva
Centralna banka saglasna sa stavom Udruženja za zaštitu korisnika kredita Efektiva

Ostavite komentar


  1. Sjajan tekst, svaka cast na ideji i koraku ka promeni nekih stvari.
    Nadam se da necete da se zaustavite samo na predlogu, vec da ce postojati zakon po kome moraju sve banke da rade i da bude transparentan kako bi i korisnici kredita znali sta treba a sta ne treba da plate. Konkretno, za stambene kredite naknade su ogromne i idu do par hiljada evra, a cest odgovor na to sta plaćamo samo banke razumeju. Bio bih Vam zaista zahvalan (i ko zna koliko drugih ljudi) ako bi postojao clanak koji govori o tome sta sve treba da se plati za stambeni kredit i od cega sve zavise naknade. Planiram, Boze zdravlja, da sledece godine podignem stambeni kredit, ali za sada troškovi su mozda i preterani.
    Primera radi, samo prebacivanje novca sa jednog na drugi racun kosta i 20-30 hiljada, a tu je i obrada kredita, premije,… Banka zarađuje brdo novca od kredita a postavljaju se i naplaćuju isti kao da smo mi tu zbog njih, a ne oni zbog nas.
    Zahvalan sam na odgovoru, ma kakav bio.
    Sve najbolje zelim.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.