NBS obeležava Svetsku nedelju štednje kroz programe finansijske edukacije od 30. oktobra do 3. novembra 1foto Aleksandar Roknić Danas

Narodna banka Srbije (NBS) tradicionalno će učestvovati u obeležavanju Svetske nedelje štednje i to kroz programe finansijske edukacije od 30. oktobra do 3. novembra, saopšteno je danas iz NBS.

„Tim povodom, maturanti Smederevske gimnazije, Ekonomske škole „Stana Milanović“ iz Šapca i Trgovinsko-ugostiteljske škole iz Leskovca imaće priliku da steknu nova saznanja o istoriji novca od njegove najranije pojave do današnjih dana, sa posebnim osvrtom na naš dinar, putem predavanja „Monetarna istorija Srbije““, naveli su oni.

Kako je saopšteno, takmičenje u edukativnoj igri „Finansije za kasnije“ planirano je 2. novembra, a radionica „Moj budžet i ja“ 3. novembra za učenike Srednje škole za ekonomiju, pravo i administraciju iz Beograda.

Dodaje se da će pomenuta radionica biti održana i za učenike Gimnazije u Obrenovcu u ponedeljak, 30. oktobra.

„U skladu sa svojim strateškim opredeljenjem na polju finansijskog obrazovanja NBS sprovodi programe finansijskog obrazovanja svih starosnih kategorija stanovništva. U domenu finansijske edukacije dece i omladine, počev od najnižih razreda osnovne škole do studenata, Banka daje svoj puni doprinos u razumevanju finansijskih proizvoda i usluga, kao i unapređenju znanja o istorijatu novca, lažnom novcu i kako ga prepoznati“, piše u saopštenju NBS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari