NBS: Rast BDP-a 3,5 odsto, inflacija niska i stabilna

Ostavite komentar


  1. Procene NBS su u funkciji dnevne politike. Cudno je da su za prvi kvartal ocekivali rast nizi od ostvarenih 2,3%, a u trecem i cetvrtom kada se realizuje rod u poljoprivredi ocekuju rast prreko 4%. Poljoprivredna proizvodnja ce biti manja nego u 2018 i vec samo po tom osnovu nece biti efekta u 2019. Cini se da ce biti dobro ako rast bude 2,5%.

  2. Sve kolonije imaju nisku inflaciju jer tako odgovara kolonizatorima i uvoznickom lobiju. Zemlje koje imaju domacu industriju i razvojnu politiku imaju nesto visu inflaciju do 5% .
    Kolonije kao mi imaju Tabakovicku koja ne odlucuje nista.

  3. Smešno da Cica meri inflaciju po kursu menjačnica ,zašto se naplaćuje 10% više kada idemo na more godinama ,sva plaćanja preko banke su takva,iz laži u laž,da li joj je poznat termin ,,cena koštanja,,-srednja trgovačka-elem šta god da plaćaš mnogo je skuplje od prikazanog ,porez na imovinu otišao 60% a sve normalno ,nebi se reklo,sve je poskupelo i još će….samo da vide da je živa jer tu je smeštena kao i Toma da ne smeta.

  4. Btavo Jorgovance !Konacno finansijski strucnjak i Dr.nauka sa Megatrenda fakulteta za obrazovanje polupismenih SNSovaca.Spasiteljka srpskog dinara.Blago nama ko nas spadava !!!

  5. Cene povrća u aprilu bile su za 37,5 odsto veće u odnosu na isti mesec prošle godine, što je najveće poskupljenje ne samo kada se radi o hrani, već uopšte. Danas 16.05.2019.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.