NBS se sprema za otkaze i pad plata u Srbiji

Odluka centralne banke da omogući dužu otplatu keš kredita "odbrambeni mehanizam" pred očekivani udar epidemije na tržište rada

Ostavite komentar


  1. Ajmo da umesto ove ortodoksne radikalne,funkciju guvernera NBS preuzme čovek od zvanja i znanja i pre svega da voli svoju zemlju Srbiju.

    1. Kao na primer? Je li Udovički bila bolja guvernerka? Dinkić?

      1. Kako se u ubucila od prevelike plate. Nadjite foto kad je bila poslanik u zadnjoj klupi u skupstini I uporedite sa ovom fotkom. Zaprepascujuce……

        1. Svi stranački aktivisti pa i od prethodnih stranaka rade tamo za velike plate, a sede po ceo dan i dosađuju se!!!. Pored toga uplaćuje im se za još jednu penziju!!!.

        2. Ždere kojekakve za nas obične smrtnike preskupe delikatese -a oni goje. Može joj se od platurine od oko 5000 evra mesečno. Drma je, doduše već su to poslednji trzaji, i klimaks pa se ugojila, kako Srbi kažu, kao mečka!

          1. Kosovka devojka sa platom preko 5000 € je dobro obavila posao. Potkradala penzionere cetiri godine i opet ce ako zatreba. Jadna je ova drzava. A narod cuti a dokle videcemo!!

        1. Sa onim sto je mazno 5.oktobra sa Zemuncima iz trezora Narodne banke,sigurno nista,ni za pet zivota.

      2. Pa Dinkić je još uvek u finansijama Srbije, on je savetnik guvernerki i Vučiću

    1. I mene užasavaju više ovi ostrašćeni tekstovi. Jedva iko u Srbiji više radi normalne i objektivne analize. „Ili si sa nama ili si protiv nas“ sistem je zavladao u ovoj državi

    2. Kad je ovom narodu sve ovo dobro,neka mu bude jos bolje,ovo je nevidjeni podanicki mentalitet,mi i Severna Koreja

  2. Jel moguće smanjenje plata i otpuštanje u tako jakoj ekonomiji kao što je naša? Ja ne verujem

    1. Ex faca- Pa zar mi nismo drzava sa najvecim privrednim rastom u svetu, pretekli smo EU a Amerika kaska za nama u rastu BDP-a,kako rece nas prcednik Sojic,o kakvim smanjenjima plate i penzije ova trabunja, kad smo mi najvece, najmocnije face u svetu i u Univerzumu,pa nas Sojic vlada intergalaktickim medjuodnosima izmedju Jovanjice, naseljavanja imigranata, Krusika, Beograda na vodi………….itd.hahahaha…

  3. Bre kako sad to? Pa preCednik, ministar finansija i ostali kazu da nama sve cveta. Kako to sad ekonomski tigar a mi se spremamo za pad plata?

  4. Први у Јевропу, бато. Кроати ће да падну 11%, ми, најбољи у Европи. Пара има! Додуше, не за већину.

    1. Ko još pamti službeno vozilo, ćerku, zeta…o fakultetima i da se ne priča. 500.000€, Maestral…
      Gospodja Jorgovanka je Guverner u stradiji. Sudbina, sreća, uspeh, stvarno je sve relativno.

  5. Znaci drzava je trebalo da uradi nesto, a nije. I to je lose. Jer nije dobro. A bas je lose.

  6. Predsednik SNS-a je danas izjavio da će plate i penzije biti sigurne i da ćemo mi najlakše izaći iz krize! E, sad vi vidite šta vam je činiti.

  7. Izvinite, ali kada vidim predesdnika države i likove poput guvernerke, zaista, dođe mi se prevrnne želudac…Ne znam da li su oni zasita takvi kakako izgledaju na fotografijama, ili su mi se zgadili, ili možda birate fotografije na kojima ovako izgledaju?

  8. Šta više ima da padne? Najbedniji smo u Evropi, a imamo najviše cene u Evropi.

  9. Tipican rad SNS-a! Prvo zategni aonda skroz popusti pa se hvali time! Deja vu!

  10. Zasto kada je predsednik rekao da smo najbolja ekonomija u Evropi i sire. I da nas mnogo ne pogadja ova kriza. KO LAZE

  11. Jel Jorgovanka i Vuk Vučko govore izmedju sebe !?? Samo sam naslov pročitao i kontra je Vučkovum izjavama da nema otpuštanja i smanjivanja plata ! Hajde se dogovorite šta hocete i od sebe i od nas, pa cemo mi odlučimo sta nam je činiti !!!

  12. Aj sad da ja vas pitam sve nesto ? Zasto ? Zasto ova vlast ne sreze sebi svima kolko ih ima u skupstini PLATE… Bar na 40 posto !!! PROSLE VLASTI NISU IMALE EPIDEMIJU. Batalite to… Eee… Pa zbog toga ova vlast je najgora u istoriji Srbije… Srezu sebi plate i niko ne dobije otkaz… Ali….. Sta ???

  13. Primiće građevina oburučke sve koji budu otkazani, taman ce oboriti cenu rada pa možemo da gradimo još ‘dvajes’ autoputeva plus do Kine a pare zajmimo od EU sa rokom otplate do u nedogled.

  14. Koliko si para dobila za svoj STRRUCNI RAD U NBS. Toliko si dobila da
    ti ni penzija nije potrebna

  15. Do kada će ova kosovka devojka saplatom odv600000din ibkupljenim diplomom da bude guvernerka, vala se nakrala za ovih osam godina kao guvernerka.

  16. Bitno je da ste vi napunili vaše dzepove, bando hokštaplera! Čvrsto verujem da ćete svi vrlo brzo pred sud NARODA!
    SMRTNA KAZNA ZA IZDAJU SRBIJE I SRPSKOG NARODA!!!!

    1. SMRTNA KAZNA ZA IZDAJU SRBIJE I SRPSKOG NARODA!!!!

      Pa vi prizivate genocid!

  17. Tu je neka greska u pisanju vracanja kredita iz amoratizacije.To ne postoji.Zna se iz kojih Izvora se mogu vratiti krediti,Ma kakve amoratizacije,to je nepismeno napisano.Tu je jasno da u svakoj krizi,a ova je posebna svi krediti postaju problematicni i svi ugovori prestaju da važe u slučaju više sile,jer viša sila oslobdaja ugivorne strane od vršenja ugovornih obaveza.To neznači da neko nemora da vrati kredit,ali davalac kredita i bez naloga države u kojooj se nlazi njegova banka mora da smanji problematicnost datog kredita i omoguci davaocu kredita da isti vrati i smanji sviju dobit .Te ukoliko na to nije spremna,država u kojoj se nlazi banka ima pravo,ako je bila pametna vlast da ima takav ugovor,nerdi da smani dobiti srazmerno riziku koji predstoji.Banke mogu da se ponašaju kaubosjki,ali kod dinraskih kredita nikako,zato postoji sistem SFRJ Devalvacija i gotovo sa njihovim kreditima.NBS treba da vidi odnos deviznih i dinarskih kredita i da radi za racun Naroda a ne banaka,ili u intresu i jednih i drugih ,a siledžijstvo da iskljuci

  18. Jadna guvernerka, ima plata da joj padne sa 800 hiljada na 795 hiljada, tuga jesenja.

  19. Hrvati dobijaju iz EU 22 milijarde eur pomoći a mi samo pričamo i nadamo se boljim vrmenima, na kraju ćemo pocrkati od gladi dok nas ovako lepo lažu

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.