NBS: Švajcarska povlači iz opticaja novčanice osme serije franka

Ostavite komentar


  1. Ovakve vesti nema na sajtu nacionalne banke švajcarske – proverite! Naprotiv, piše sledeće „The eighth banknote series was issued between 1995 and 1998. All notes from the eighth series remain valid until further notice.“

    Da li je ovo lažna vest od NBS, i sa kojom namerom?

    1. Izdavanje devete serije novčanica zaključeno je 12. sep. 2019. izdavanjem novčanice od 100 franaka. Švajcarska nacionalna banka ce sopstiti zakonski opoziv novčanica iz osme serije dva meseca unapried u prvoj polovini 2021. godine.

      Novcanice iz osme serije ostat će zakonsko sredstvo plaćanja dok se ne opozovu i mogu se i dalje koristiti ili menjatii ​​bez ograničenja.

      Nakon opoziva od strane SNB-a, novčanice gube status zakonskog sredstva plaćanja. Novcanice iz osme i šeste serije mogu se, na neograničeno vreme, licno zameniti ​​na šalterima SNB-a u Bernu i Zürichu ili u agenciji SNB-a ili poslati SNB-om poštom…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.