Ne davimo Beograd: Još jedna brzinska rasprodaja vrednog zemljišta 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Pokret Ne davimo Beograd je ocenio danas kao „još jednu brzinsku raspordaju “ to što je firma Beograd na vodi, kao jedini ponuđač i po početnoj ceni kupila zemljište površine 55.169 kvadratnih metara u blizini Ade Ciganlije.

U saopštenju je navedeno da je firma Beograd na vodi tu površinu kupila po početnoj ceni, za 27 miliona evra.

Taj pokret je naveo i da je ta firma, „prema izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije, dužna gradu Beogradu oko 100 miliona evra, a sada se pojavljuje kao kupac zemljišta“.

„Kao i za mnoge druge brzinske rasprodaje vrednog zemljišta u vlasništvu Grada, i ovde je karakteristično da se na nadmetanje prijavljuje samo jedan ponuđač, da je cena početna“, rekao  je predstavnik Ne davimo Beograd, Dobrica Veselinović.

Prema njegovim rečima, tu nije bilo nikavog javnog nadmetanja.

„Nikakvog tu nadmetanja nema, već sve izgleda kao da je forma zadovoljena ali da se radi o pogodbi vlasti i podobnog privatnog investitora“, rekao je Vesilinović.

On je, kao i pri svim drugim prodajama javnog zemljišta i objekata u javnoj svojini, pratio i aktuleno nadmetanje.

Naveo je i da ne davimo Beograd zahteva da se „umesto rasprodaje grada“ javna dobra čuvaju, unapređuju i uvećavaju.

„Kada smenimo ovu kriminalnu vlast, zaustavićemo ovu otimačinu, a javna dobra ćemo koristiti tako da služe društvu i građanima i građankama u budućnosti“, rekao je on.

U saopštenju je navedeno da je javno nadmetanje „pratilo šest policajaca u civilu“ a da nije poznato i zašto.

Prodato je  zemljište koje se nalazi uz Radničku ulicu, u neposrednoj blizini sportsko-rekreativnog centra „Ada Ciganlija“, Hipodroma i kulturno-istorijske i turističke celine Topčider.

Lokacija se prema planskom dokumentu nalazi u površinama ostalih namena – komercijalne zone i gradski centri, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari