"Neće biti plata i penzija": Brnabić o tome šta čeka Srbiju ako opozicija postane vlast 1Foto: print screen RTS 2

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je u Skupštini Srbije izjavila da ako opozicija, koja danas protestuje u parlamentu, postane vlast u Srbiji neće biti plata i penzija.

Ana Brnabić je, predstavljajući kandidata za ministra privrede Slobodana Cvetkovića, navela da je njegovo radno iskustvo tokom vođenja Novosadskog sajma najbolja referenca, jer će Srbija organizovati specijalizovanu izložbu Ekspo 2027.

Cvetković je unapredio Novosadski sajam, povećao broj sajamskih dana i prisustvo stranih izlagača i organizovao prvi onlajn sajam u regionu tokom pandemije virusa korona, rekla je Ana Brnabić.

Ona je izjavila da se na Ekspo 2027 očekuje učešće 97 zemalja i da se procenjuje da će izložbu posetiti 2,6 miliona ljudi.

Srbija mora da iskoristi tu priliku da predstavi „drugačiju, jaku, novu, preporođenu i vaskrslu Srbiju“, poručila je Ana Brnabić.

Tokom njenog izlaganja opozicioni poslanici su stajali, pevali i uzvikivali „Ana lopove“, koristili pištaljke i držali transparente sa porukama za ispunjenje zahteva skupova „Srbija protiv nasilja“.

Između članova vlade i rukovodstva parlamenta i poslanika opozicije stajalo je skupštinsko obezbeđenje.

Moramo da se borimo, jer ako odustanemo, onda ćemo da dopustimo da ovakvi ljudi spreče povećanje penzija koje svi penzioneri očekuju ove godine. Ako odustanemo i oni uspeju u blokadi skupštine, nisu blokirali nikoga od nas, oni imaju nameru da spreče povećanje penzija od 5,5 odsto ove godine, rekla je Ana Brnabić.

Ona je izjavila da će opozicija, ako uspe u blokadi, sprečiti da majke dece do 16 godina dobiju 10.000 dinara po detetu i da će, ukoliko se sednica ne održi i vlast se povuče, „ta deca i njihove porodice ostati bez jednokratne pomoći, sada kada smo uspeli da povećamo stopu nataliteta“.

„Možete da radite šta hoćete, ali mi nećemo odustati. Vi glasnije, mi jače. Ako vi pobedite neće biti plata, penzija, puteva. Nikada se nećemo povući. Mi ćemo se boriti svakog minuta, sata, sekunde za bolju Srbiju“, uzviknula je Ana Brbnabić.

Ona je poljoprivrednicima poručila da, ako opozicija postane vlast, neće biti subvencija za poljoprivredu.

Ukoliko opozicija uspe u blokadi, nema četiri milijarde dinara za lečenje retkih bolesti. Zato šta god vi radili danas, sutra ili za mesec dana, mi moramo da radimo za ovu zemlju. Nećemo se povući, jer Srbija ne sme da stane, rekla je Ana Brnabić.

Ona je izjavila da ako vlast odustane nema nastavka radova na Fruškogorskom koridoru, obilaznici i sličnim infrastrukturnim projektima.

„Nikada nas nećete pobediti, jer mi se borimo za Srbiju, a vi se borite za sebe“, poručila je Ana Brnabić.

Predsednik parlamenta Vladimir Orlić ocenio je da je to što opozicija radi u skupštini sramota i da pokušavaju da parlament pretvore u „buvlju pijacu“, jer majke sprečavaju da dobiju podršku za svoju decu.

„Treba da vas je sramota sve zajedno. Jel se tako ponašaju odrasli ljudi, neko ko je zreo, narodni poslanik? Ko ste vi da ne date da skupština radi ono što je njen posao – vodi računa o interesu naroda“, rekao je Orlić i opozicione poslanike nazvao siledžijama i nasilnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari