Nedimović: Dodatnih 200 miliona za poljoprivrednike na KiM 1Foto: N1

Vlada Srbije je izdvojila dodatna sredstva direktne podrške poljoprivrednicima sa KiM, a da sve teče onako kako je dogovoreno i da je u saradnji sa Kancelarijom za KiM izdvojeno dodatnih 200 miliona za opremu poljoprivrednih proizvođača, istakao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović u razgovoru za RTS.

Branislav Nedimović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je podrška poljoprivrednicima važna jer je to osnovna delatnost mnogih na KiM.

U okviru posete predsednika Vučića Kosmetu biće održan i biznis forum, prenosi RTS, a Nedimović je najavio dolazak mnogih privrednika iz Centralne Srbije, naročito iz sektora prehrambene industrije.

Ističe da je važno da se roba sakuplja i plasira na tržište Centralne Srbije ili neko drugo.

Nedimović napominje i značaj brendiranja proizvoda i objašnjava da bi oni, kada bi imali oznaku geografskog porekla, bili atraktivniji.

„Sve počinje i završava se na ekonomiji. Ako nema jake ekonomije, nema opstanka stanovništva“, kaže Nedimović, prenosi RTS.

Dodaje da je najvažnija stvar da se ljudi organizuju na kvalitetan način, da saberu robu i da je plasiraju na tržište.

Ministarstvo logistički podržavava poljoprivrednike, kaže Nedimović i ističe da se sve svodi na ekonomske dobiti koje će imati svi građani.

Osvrnuo se i na političku situaciju u Prištini, navodeći da oni „ne mogu ni sami sa sobom da se dogovore“.

Navodi da je Beogradu stalo do prosperiteta i da Srbija ima svoj put. Kaže da je Beograd potpuno uključen u pregovarački proces, prenosi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari