Nedimović: Izvoz svinjskog mesa u Кinu bez kvota, 50.000 tona za početak

Ostavite komentar


  1. Iza takvog sporazuma mora stajati strategija Drzave u podsticajima za proizvodnju svinjskog mesa, a toga nema. Pored toga, izvoz na ovako daleko trziste je diskutabilan zbog velikih transportnih troskova, posto ova roba mora biti hladjena tokom transporta.. Jos prosle godine, je zakljucen sporazum o izvozu jagnjetine u Kinu i sta je do sada uradjeno? Sve ovo podseca na Palminu „genijalnu ideju“ o izvozu pilecih nogica. Ako ste tu vec gde ste, razmilsjajte Ministre o strategiji, proizvodnje, a ne samo o agencijskim vestima o zaklucenju sporazuma koji se nece realizovati!.

    1. Kako bre nema? A ono sto uvozimo? To se kao ne racuna da je vrhunska srpska prsuta.

    2. Ma terajte samo cena mesa je već odavno otišla u nebesa,izuzev jadnih pilića

  2. Prvo smesno je sto za ministra poljoprivrede imamo pravnika pored 1000.Dr.agronomije a sta je bilo sa Tenisom 4.miliona svinja?Kao sve lazi AV i ministra.

  3. Lako je krpice i drangulije uvoziti iz Kine ali je veoma komplikovano i skupo izvoziti meso i ostale namirnice u tu istu Kinu. I zato kad vidim ministra onako srećnog i zadovoljnog shvatam da je on zalutao na tu funkciju.

    1. Stigao Ministar sa godisnjeg odmora, te sve odise optimizmom,sem izvoza paradajza u Kosovsku Mitrovicu…Kao i izvoz zitarica za Egipat…?

  4. To je 50 miliona kilograma mesa. Ne verujem da u Srbiji ima toliko svinja, čak ako uračunamo i silne ljudske svinje.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.