Nekome jedan dinar, nekome 20: Koliki topli obrok primaju radnici u Srbiji i šta kaže zakon

Ostavite komentar


  1. Godinama sam radio za topli obrok dinar po satu, ustvari umesto da jedem topli obrok jedem platu.
    Sada sam na ugovoru za stalno imam normalan topli obrok i regres.
    Jer imamo sindikat i kolektivni ugovor.
    Najbolje da bude definisano procentom od prosečnog ličnog dohotka i topki obrok i regres.
    Kada nešto hoćeš da ispraviš, onda kreneš da analiziraš ko je doneo tako loš zakon ili propis…. gospodin Mladjan Dinkić, zatvori SDK i četiri državne banke, narod spustio sa pravima sto godina u nazad.
    Jedino čovek u vlasti može da pravi kardinalne greške i da ne bude ne kažnjen.

  2. Dodje mu na isto. Nista ne mozes da kupis da pojedes ni za dinar, ni za 20. Za 20 doduse moze zvaka da je zvacu i prezivaju ceo dan

  3. Ovo vazi za vrtice.tehnicko osoblje koji prvo primaju ispod minimalca,drugo nemaju placen topli obrok ili sto kazu bude 20 dinara,a o regresu da ne govorim o tome mozemo da sanjamo …a da ne pricamo da onih 10000 hilj nismo ni dobili…..

  4. Radim u drzavnoj firmi za minimalac, koji, gle cuda, bude I manji od minimalca. E u tom minimalcu od tri obavezne stvari, topli obrok, regres I minuli rad, jedino se Taj minuli rad, kao obracuna. Ako je minimalac 35000 + minuli rad, kako to da ja primim jedva 33000??!! Sef racunovodstva nema odgovor, kaze takav je kompjuterski program. I? Kome da se zalis? Ako se zalis, ostanes bez posla…

  5. Neka da Bog tim poslodavcima da oni jedu za jedan dinar ceo mesec. Neka im se isto vrati.

  6. Jedan dinar 20 dinara mesecno sramota. Treba tuziti poslodavce,drzavu. Od 4ooo do 6000 dinara mesecno minimalni topli obrok a regres 1000 do 2000 dinara minimalno mesecno za pocetak .

  7. Kod nas u vrticu niko ne prima regres. Putni troskovi kasne po tri cetiri meseca. A 10000hiljada ni primili nismo.

  8. Pojedine firme ne isplate porez državi mesecima i nema inspekcije,,,, Šta ostaje radnicima da se žale za topli obrok koji je minimalam, očajan.

  9. Sve me više strah, nigde ništa normalno ne funkcioniše, zakon se tumači kako kome odgovara. Bede i siromaštva sve više, nazivaju nas osetljive ili rizične grupe građana, jezivo..

  10. Treba menjati zakon o radu pod hitno. Drzava je trebala pravovremeno da reaguje na ovakve propuste, da zakonski odredi realne minimalne iznose za topli obrok, putni trosak, nocni i prekovremeni rad, kao i minuli rad. Samo tako bi radnik bio u potpunosti ispostovan. Ja dobijam topli obrok 2000din, prekovremeni rad je manje placen od redovnog a nocni rad je proslost, to vise niko ne placa. Kada bih imao mogucnost, zbrisao bih ovog momenta iz Srbije i spasio porodicu od siromastva, jer u drzavi Srbiji nema normalnog zivota, je..s sve kada ja trebam da radim 3 posla i opet se jedva zakrpimo od plate do plate.

  11. Ja kod mog poslodavca primam 100 dinara mesečno na ime toplog obroka.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.