Nelt otvorio fabriku bombona u Angoli 1Foto: Nelt

Nelt grupa je saopštila da je u Specijalnoj ekonomskoj zoni u Luandi otvorila fabriku slatkih proizvoda Candy Factory, čiji je suvlasnik preko svoje kompanije Nelt LDA.

Otvaranju fabrike prisustvovao je, kako se navodi, veliki broj zvanica iz Angole i Evrope, uključujući i ministra industrije i trgovine, Victora Fernandesa, koji je zajedno sa suvlasnicima simbolično presekao vrpcu nove fabrike.

„Investicije u novu fabriku su preko 20 miliona evra. Trenutno zapošljavamo 90, a očekujem da će za dve godine posao u fabrici pronaći preko 150 radnika. Sa proizvodnim kapacitetom od 6.700 tona godišnje, dnevna proizvodnja brzo će premašiti 15 tona bombona, lizalica i žvaka,“ izjavio je Boris Mačak, izvršni potpredsednik Nelt Grupe za afrička tržišta.

Nelt je u saradnji sa lokalnom partnerskom kompanijom Oxbow i uz svesrdnu pomoć Vlade i razvojnih agencija Angole, realizovao ovaj greenfield projekat u roku od tri godine. Nelt posluje u Angoli, Zambiji i Mozambiku, gde zapošljava preko 500 ljudi. Kompanija očekuje da uskoro zauzme 20 odsto tržišta bombona, žvaka i lizalia u Angoli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari