Brend C&A odlazi iz Srbije: Švercovali kinesku robu, oštetili budžet za šest miliona evra

Ostavite komentar


  1. obavestiti Interpol i Evropsku trgovinsku komisiju i odmah pred EU sudom pokrenuti postupak i tražiti 10 struko obeštećenje…Ali prepošteni političari su verovatno pokupili kajmak da zažmure…na oba oka

  2. jedan razlog više zašto je bolje biti u EU, da strane firme ne mogu raditi baš svakakve svinjarije. Trenutno izvana u Srbiju dolaze čini mi se uglavnom lovci u mutnom.

  3. Zašto ne napišete naziv firme-brenda, da bi narord znao o kome se radi?

  4. Pa da je to uradio neko od obicnih malih privrednika oni bi ga odmah pronasli,a tolika roba nije mogla da ude bez drzavne dozvole

  5. I šta sad, država oštećena, potrošači prevareni i nikom ništa…znači mi smo primitivci iz neke Srbije i kod nas ne važe zakoni EU za prevarante iz iste. Strašno poniženje za sve nas. Moraju da plate dug državi i da se firmi i brendu zabrani rad.

  6. A koliko su ostetili male preduzetnike koji su radili posteno a oni ih ubijali sa cenama ko ce tu da snosi posledice samo mali drzava ce svoje da naplati a mi mali ko nas sisa

  7. Da to nije možda Kokeza ? „Republički budžet oštećen je za stotine miliona evra zbog muljaže i pljačke koju je već duže vreme preko Carine sprovodio Slaviša Kokeza. 21.3.2021. „

  8. Pre 10 godina sam kupila pakovanje carapa u C&A u Holandiji, trajale su godinama. Kad se CA otvorio kod nas kupim isto pakovanje carapa, ista cena, raspadnu se posle godinu dana. Videlo se od starta da je izbor robe kod nas vrlo ogranicen, cesto i drugaciji nego na zapadu, a eto dokazalo se da je i kvalitet vrlo diskutabilan.

  9. A da neko malo vidi Bačvansku na 32C u hladu kako bazdi spavaonica…
    Hapsi bre bagru, zatvaraj radnje, popis robe pa na doboš.Prijava EU,pokrenuti ozbiljan spor, tražiti od matične firme ozbiljnu odštetu…

  10. Gospodo gradjani, ovo je jedan od mnogo razloga zbog kojih je Srbija trebala biti u EU; ne zato sto je EU dobra i fina, nego sto bi se znali zakoni i drugacije odnosilo prema njima a time i nama (vama) bilo bolje. Nazalost, srpski politicari su najveca prepreka ulasku Srbije u EU i to se nece dogoditi skoro. Tako sam i sam procenio i 2009 otisao daleko…svu srecu zelim gradjanima Srbije i sve najgore srpskim politicarima!

  11. U C&A kupio jedno pakovanje običnih čarapa (5 pari, jeftinije) i jedno pakovanje Head (3 para, skuplje) čarapa.
    Prve su se raspale nakon pola godine, druge nakon godinu i po.
    Drugi lanac: LEVI’s
    japanke kupljene u Češkoj: trajale 3 godine
    japanke kupljene u majci Srbiji: trajale 1 godinu, isti model, druga boja

  12. Ih,kao niko nije znao da svi brendovi manje više slično rade. A narod kao ovce plaćaju li plaćaju za logo i eto ti sada kao svi nešto u čudu. Ovde neko nije dobio svoj deo i obelodanio ….drugi još uvek plaćaju.

  13. Neće biti kažnjen niko sem radnika koji će ostati bez posla a vlasnici se zna ko su sigurno

  14. Iskreno kupila sam sinu i meni u Adidas prodavnici čarape 3para u pakovanju, moja dva para se raspala posle 2,3 meseca, pojavile se rupe na prstima. Istina kupila sam nazuvice u Nemačkoj u C@A pre 10 godina, još mi traju, a u našem C@A svake godine kada je rasprodaja kupim novo pakovanje 10pari, prošlogodišnje u smeće….

  15. ta firma posluje svuda po svetu i nigde se nije bavila ovakvim radnjama, samo u Srbiji… da nisu mozda nase postenjacine sa carine kumovale ovome?

  16. EU firma moracemo da progledamo kroz prste, ako mislimo da otvorimo neki klaster. Ovo nece biti u Bilcekovom izvestaju o Srbiji.

  17. Ne treba kupovati u takvim radnjama. Mada ne znamo unapred kakva je roba dok ne isprobamo na svojoj kozi.

  18. „ta firma posluje svuda po svetu i nigde se nije bavila ovakvim radnjama, samo u Srbiji… “

    Pročitajte Gomoru, to je u Italiji modus operandi…

  19. Ovi što lupaju da je ovo razlog više da treba biti u EU jer se tobož onda zna red: ovo je razlog više da ceo svet poželi kolaps EU i cele te zapadne dominacije, a za sve jače nezapadne igrače u svetu da konkretno porade na tome. Ovo je samo jedan od stotine načina kako te strukture izvlače profit iz zemalja drugog i trećeg sveta i time finansiraju taj lepi život kod sebe. Takodje oni koji lupaju zaboravljaju da sve te kompanije prave manje kvalitetne proizvode za istočnoevropske članice same Evropske Unije, i to nije tajna već to pravdaju time da je tamo manja kupovna moć gradjana pa im se ne isplati da šalju superkvalitetne proizvode koje će malo ko moći da kupi.

  20. Koliko vidim,ovde sve sudije poznavaoci domaćeg i stranog zakona,eksperti,znaju i da je uzeto mito,spominju se imena,naravno sve strane firme su takve….blago nama

  21. Nije C&A svercovao nego domaci menadzeri u dilu sa spediterom a ko su domaci menadzeri da li ova drzava zna ko su ti ljudi????? Mislim da zna i ko je sa kim u dilu, a mi cemo da saznamo na svetog nikada. Ziveli

  22. Pitajte prodavce u Istanbulu gde prodaju „brendirane krpice“ u Beogradu ,nista novo,ali dok ima ovaca bit ce i vune.

  23. Pa to se i ptimetilo zadnjih godina roba im je jako loša, i u trgovinama se osjeća miris buđi! Ma može u Srbiju i đubre! Tako oni misle na zapadu!
    Samo dok Srbija istraži oni pokupiše pare i odoše!! Veeeliki zapad! Kaubojština!! Sramota!!

  24. Uvek sam se pitala što samo u C&A smrdi garderoba toliko jako, kao u kineskoj radnji, i zašto su im sve boje prljave… Ulazila u njihove radnje samo po navici jer je u Nemačkoj C&A dobrog kvaliteta. Nikad ništa kupila u Srbiji. Sad mi se sve razjasnilo.

  25. Dragi, postovani novinari. Mogli bi ste prvo sacekati zvanicno saopstenje kompanije pre nego sto ovako nesto napisete i ovakav naslov stavite. U prethodnom periodu ste bar proveravali cinjenice na terenu, ovakvo blacenje kompanije nije u redu. Pozdravljam, vratite se pravom novinarstvu.

  26. Modna kuća C&A je bila već davno u debelom minusu pre nego je otišla u Srbiju. Familija je rasfućkala kapital..delili i trošili.oni su već davno pred bankrotom mada su u Nemačkoj još živi. Oni su vas prevarili..napravili kapital i prebacili pare u Nemački a Srbiji su ostali dužni

  27. Teško radnicima a država će to nadoknaditi od dr radnika penz i na povećanju poreza pa akciza pa cena a da će neko odgovarati to nije ni do sada bio slučaj a zakone treba urediti i da se radi po zakonu onda nebi došlo do manjka u buđž nebi se zatvarale firme ali nije zakonski uredjene drž nažalost

  28. Ma ne valja nista sa tog trulog zapada, sada cemo iz bratske Rusije da uvozimo ama bas sve. Nego da nam se uvedu ponovo vize i da cekamo u redovima kao 90-tih i da idemo malo da radimo u Rusiju i Kinu, a pored toga jos i skolujemo tamo nasu decu. A ne na zapadu, koji nam samo hoce zlo i to samo nama i nikom vise, zato sto smo srbi i pravoslavci…

  29. @Vlak
    Da si pažljivo pročitao naslov, video bi koji brend je u pitanju.

  30. Nema onda više razloga da idem ni u tržne centre, neka i njih zatvore

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.