Predstavnici nemačke kompanije Jungbluth, iz Bad Hersfelda, koja proizvodi industrijske lance, zainteresovana je za pokretanje proizvodnje u Kragujevcu, tvrdi za naš list član Gradskog veća za privredu i privatizaciju mr Vlada Vučković. On kaže da nemačka firma ima proizvodni program koji je sličan onom u delu nekadašnje kragujevačke fabrike „Filip Kljajić“.

Reč je o firmi koja sada posluje u okviru preduzeća „Metalsistemi“, čija je privatizacija poništena prošle godine, a za uspešan oporavak potreban je pouzdan strateški partner. Industrija „Filip Kljajić“ svojevremeno je čak 80 odsto proizvodnje galovih i industrijskih lanaca izvozila na tržišta širom sveta.

– Nemci su zainteresovani da deo proizvodnje izmeste u Kragujevac, veli Vučković, koji je predstavnike firme Jungblut, uoči minulog vikenda, upoznao sa podsticajnim merama koje ovdašnja gradska uprava daje investitorima za pokretanje proizvodnje i otvaranje novih radnih mesta. Vučković ističe pozitivna iskustva, koja Kragujevac ima u saradnju sa nemačkim kompanija Meggle (privatizovala mlekaru „Mladost“) i HTL (jedan od najznačajnijih dobavljača Fijata), kao i sa nemačko-austrijskim koncernom Vaker Nojsen, koji upravo u zakupljenim pogonima „Filipa Klajića“ proizvodi delove za građevinske mašine i mehanizaciju, te sa austrijskim trgovinskim lancem Supernova, koji uskoro ovde počinje izgradnju autlet centra od 22.000 kvadrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari