Građani smatraju da je poskupljenje struje neopravdano

Rezultati ankete

Ostavite komentar


  1. sva poskupljenja struje odvijaju se na sledeći način
    (1) prvo MMF u Beogradu organizuje sastanak sa vladom
    (2) MMF kao učitelj potvrđuje da je Srbija na dobrom putu,
    ali struja MORA da poskupi , razlog = „JER JE NJENA CENA NAJNIŽA u Evropi“
    (3) POŠTO je MMF kao autoritet to rekao, ovde se mora poslušati,
    inače vlada ovde „nikada struju ne bi poskupila“

  2. Cena struje je niža od tržišne. Da je Srbija ispunila obaveze iz trećeg energetskog paketa EU i da su kupci iz kategorije domaćinstvo na tržištu cena bi bila veća za najmanje 30%. Ono što je zabrinjavajuće je to što EPS svake godine posluje sve lošije – to bi trebalo da brine građane pošto je EPS u državnom vlasništvu.

    1. Ama zašto bi struja morala toliko da poskupi? Koje to troškove ima EPS da bi se opravdala ta cena koju traže raznorazni likovi iz inostranstva? Plaćaju inžinjere kao u Evropi? Naravno da ne, pa onda čime mogu da pravdaju tu traženu cenu?

      1. EPS ima višak zaposlnih a manjak radnika. Naročito onih koji rade preko agencija. Pokazatlji proizvodnje su sve lošiji. Gubici u distibuciji 50% veći od EU. Cene robe i usluga 50-100% veći od onih 2012.

        1. Tačno je da u EPS-u ima previše prekobrojnih i da to (iz6među ostalog) poskupljuje struju ali je isto tako tačno da ne mogu da se sabiraju babe i žabe. Kada se govori o ekonomskoj ceni struje (a to ste čuli negde pa sada prepričavate kao papagaj) mora se uzeti u obzir i isti nivo standarda stanovništva. Ne može se smatrati da struja u Srbniji mora da ima istu cenu kao u Nemačkoj a plata da bude 10 puta manja, to su trabunjanja za široke mase. Onda vlastodršci pričaju kako čuvaju narod niskom cenom. Gluposti, neka omoguće primanja kao u EU pa neka i sreuja prati tržišnu ‘utakmicu’.

          1. Ekonomska cena je takva kakva je i na nju ne utiče standard stanovništva. Da li će Vlada Srbije da odobri toliku cenu, a vidimo da nece, je drugo pitanje.

    2. Kako neopravdano.
      Jer vam jr drzava povecala plate i penzije. Jeste. A kako mislite da te pare ponovo vrati u budzet. Pa naravno kroz povecanje cena struje,TV retplate,komunalnih usluga… Niste se valjda ponadali da ce te od ovog povecanja imati koristi.

  3. Pa mora neko platiti i dovozenje S-400 u Srbiju. One silne vojne parade i ostale trice i kucine.

    1. „Povecaju“ plate 5% a podignu cene na sve i svasta 10-20%: da nadoknade marketinsko „davanje“ – i da IM obilato pretekne.
      Ovolika alavost prekrivena lazima ce se izucavati u svetskoj istoriji – cim Amerika dozvoli.

  4. Ljudi, pa u srbiji postoje ljudi koji imaju evropske plate. To su buržuji. Jasno je da ne mogu svi da imaju evropske plate. Bitno je da prosek plata raste. Što su njihove plate veće. to je prosek veći i svima nama je bolje. Tako srbija napreduje. Gospodo radnici, hvala na razumevanju.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.