Neprofesionalno komentarisanje sudskog postupka

Reagovanje Eurobanke na tekst "Prvi osnovni sud u Beogradu podržava prevare" u dodatku "Učitelj neznalica" (Danas, 8. februar)

Ostavite komentar


  1. Jel slanje besnih advokata da vrse pritisak sudu znaci postavanje odluke da se privremena mera da porodici da se novi kupci ne usele dok su sporovi u toku? Mislim da znam ko je u celoj prici neprofesionalan : Efg banka.

  2. Koliko ja znam-Eurobanka je već prodala stan porodici Maurer i podelili su pare sa izvršiteljkom Mirjanom Dimitrijević, pa zašto se onda pozivaju na „sudski postupak koji je u toku“?

  3. Čitao sam o ovom slučaju, i samo me interesuje, kako je dotična banka mogla da odobri hipotekarni kredit osobi koja je na bazi falsifikovanih dokumenata uknjižila stan koji je predmet prinudnog izvršenja; Pa, ima li onda tu propusta u radu banke? I zar ne bi trebalo goniti prevaranta, a ne nesrećnu ženu, zapravo žrtvu u svemu ovome? Pravnik nisam, ali imam osećaj za pravdu

  4. Znači, banka može na osnovu neažurnih podataka iz katastra ( u svim slučajevima promene vlasnika nekretnine katastar kasni sa promenom podataka to je opšte poznato) da odobri kredit a kada se podaci ažuriraju u katastru da uz pomoć sudova (koji takođe kasne bar jedan vek iza evropskih) da zaplene imovinu nekog novog vlasnika (koji verovatno ima neki overen kupoprodajni ugovor u sudu) a nesretni i prokleti izvršitelj gladan i željan pljačke ima moć da rešava sporove bez obzira na posledice po pojedinca i državni budžet. Sramota šta se radi u bednoj državi naivnhih građana.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.