Nezavisnost: Danas u Beogradu sastanak sindikata, ministarke rada i predstavnika kragujevačke FCA 1foto EPA/SRĐAN SUKI

Predstavnici svih sindikata fabrike „Fijat Krajsler automobili Srbija“ održaće danas u Beogradu sastanak sa ministarkom rada Darijom Kisić Tepavčević i predstavnicima kompanije, rečeno je agenciji Beta u fabričkom sindikatu „Nezavisnost“.

Sastanak će početi u 11 sati, a povod je situacija u vezi sa ponudom FCA radnicima od čevrtka za odlazak na dvogodišnji rad u inostranstvo ili otpremnine.

Potpredsednik  sindikata „Nezavisnost“ Igor Anđić kazao je agenciji Beta da je današnji sastanak pokušaj da se preko sindikata „smiri situacija pred zatvaranje fabrike“.

Prema njegovim rečima, nije prihvatljiv nikakav dogovor u Beogradu – nego da premijerka Ana Brnabić dođe u Kragujevac na razgovor sa radnicima.

Anđić je najavio da će se zaposleni danas u 12 sati okupiti ispred fabrike da pošalju poruku da je „fabrika naša“ i da „nema zatvaranja“.

„Nas ne zanimaju pare, nego da se fabrika ne zatvori“, rekao je Anđić podsećajući na državna davanja subvencija Fijatovoj fabrici.

On je rekao da su poslednja događanja „ekonomski napad na Kragujevac“.

Prema njegovoj oceni, aktuelna dešavanja u toj fabrici rezultat su pritisaka na Srbiju jer nije prihvatila sankcije protiv Rusije.

Radnicima FCA u četvrtak je ponuđen odlazak na dvogodišnji rad u Nemačku, Italiju, Poljsku ili Slovačku i predočeni su im uslovi za novčanu naknadu za to radno angažovanje.

Radnici su pozvani da se od danas do 20. maja izjasne o ponudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari