Nikezić (SSP): Nobelov komitet zapušio usta funkcionerima i poslodavcima u Srbiji 1Foto: Medija centar

Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je danas da je Nobelov komitet odlukom o dodeli nagrade u oblasti ekonomije „zapušio usta“ državnim funkcionerima i poslodavcima u Srbiji koji smatraju da zakonski nametnuto povećanje plata vodi rastu nezaposlenosti.

„Povećanje minimalne zarade povećava i zaposlenost, pošto se time jača kupovna moć ljudi. Ovo je naučno dokazana tvrdnja za koju je kanadski naučnik Dejvid E. Kard dobio Nobelovau nagradu za oblast ekonomije“, kazao je Nikezić, a saopštio je SSP.

Nikezić je naveo da je zalaganje za povećanje plata, posebno minimalne zarade, jedan od osnova programa Stranke slobode i pravde.

„SSP od svog osnivanja garantuje da će minimalnu platu odmah povećati na 350 evra i da u roku od četiri godine od promene vlasti ona neće biti manja od 500 evra“, istakao je Nikezić.

Ocenio je da bi povećanje minimalne plate na 350 evra bi bio prvi korak ka rastu kupovne moći, povećanju zaposlenosti i privredne aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari