Nikola Pontara, novi direktor kancelarije Svetske banke u Srbiji 1Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Svetska banka saopštila je danas da je na funkciju direktora kancelarije u Srbiji postavljen Nikola Pontara koji će upravljati programom i aktivnostima te institucije.

„Pontara će sarađivati sa Vladom Srbije, ostalim akterima i partnerima, kao i sestrinskim institucijama, IFC i MIGA, radi efikasnije realizacije programa u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Pre postavljena na tu funkciju Pontara je bio direktor kancelarije Svetske banke u Laosu, u okviru regiona Istočne Azije i Pacifika, a pre toga je bio direktor kancelarije za Boliviju u regionu Latinske Amerike i Kariba.

Pontara je radio i kao direktor kancelarije i programa sa sedištem u Jubi, u Južnom Sudanu, u regionu Afrike, sa fokusom na zdravstvo, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

Novi direktor kancelarije Svetske banke u Srbiji je doktor ekonomskih nauka i titulu je stekao na Fakultetu za orijentalne i afričke studije, pri Londonskom univerzitetu.

Pre angažmana u Svetskoj banci, Pontaru je angažovao ODI institut kao stručnjaka pri Ministarstvu planiranja i finansija u Maputu, u Mozambiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari