NLB Komercijalna banka odlučuje o povlačenju sa Beogradske berze 1

Skupština NLB Komercijalne banke AD Beograd održaće vanrednu sjednicu na kojoj će se razmatrati povlačenje akcija banke sa Beogradske berze, saopšteno je iz kompanije a prenosi crnogorski finansijski portal bankar.me.

U saopštenju objavljenom na berzi, na dnevnom redu biće odluka o povlačenju akcija banke “sa regulisanog tržišta i prestanku svojstva javnog društva”. O tom predlogu će se izjasniti akcionari, vlasnici običnih akcija, pri čemu je ukupan broj akcija banke sa pravom glasa 18.476.386.

Integracija NLB i Komercijalne banke zaključena je 29. aprila ove godine. Na kraju drugog kvartala, NLB d.d. Ljubljana je imala 91,73 odsto učešća u kapitalu banke.

NLB Komercijalna banka u prvih šest meseci ove godine zabeležila je neto dobit od 3,4 milijarde dinara, što je za 260 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, prema podacima iz finansijskog izvještaja kompanije.

Neto prihodi od kamata su porasli za 14,7 odsto na godišnjem nivou i dostigli 6,85 milijardi dinara, dok su neto prihodi od naknada i provizija uvećani za 42,4 odsto u odnosu na prvu polovinu 2021. godine na 3,69 milijardi dinara, navodi se u finansijskom izvještaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari