Noć na blokadama u Kragujevcu i Rači: Počeo protest poljoprivrednka i u Svilajncu

Ostavite komentar


  1. Trazih na karti , ali ne mogoh naci Sviljanac !! Pa bih zahvalio , ako mi neko objasni u kom delu Srbije se nalazi .

  2. Puna podrska….Srbija zemlja seljaka i dok kuka i motika ne kazu svoje bice nam kako keste a mozda i gore

  3. Izgleda da do aktuelne vlasti ne dopiru glasovi Poljoprivrednika vec godinama, sada je doslo do toga da ustanu Poljoprivrednici, ali taj glas jos uvek ne dopire tamo gde treba, nekada se pricalo „kada ustane kuka i motika nece biti dobro“ da kazemo da su protesti oko litijuma bili „kuka“ a sada je „motika“ pa bi bilo dobro da vlast shvati da se stvari za nju komplikuju jer udruzenje ova dva nezadovoljstva bi urusile snove ove vlasti ali izgleda da jos uvek im ne dolazi u gorenje delove tela gde bi trebalo da bude nesto sto je vazno, spinovanje se i dalje nastavlja i pokusava da stvari zamagle ali tesko da ce biti moguce. A ako ne bude setve tesko da ce biti zetve. Mnogo toga se nakupilo. Ziveli

  4. Para nema za pojoprivrednike a za banke ima ! Odluku koju donosi guverner o visini, rokovima koriscenja i vracanja i drugim uslovima davanja kredita bankama za odrzavanje dnevne likvidnosti na osnovu “ pokrica “ deviznog koje je figurativno, neistinito jer predstavlja samo kreativno proknjizeno stanje u bankarskom kompjuteru. Odluku o takvom finanansiranju donosi guverner NBS. Banke su nelikvidne, jedva opstaju, udruzuju se u grupe, menjaju imena fransizom a za garancije koje banke izdaju za Vuciceve megalomanske projekte nemaju potrebnu izlozenost. Sve te garancije konfirmira NBS i na kraju i plati po tim garancijama. Tacnije plate poreski obveznici.
    Poreske obveznike da neko pita pre bi pare dali poljoprivrednicima a ne bankarima koji u inostranstvu na privatnim ino i off shore racunima cuvaju pare koje su realno pare svih nas prisvojene u tranziciji koja nas je uvela u duznicu krizu.
    Drzava se mora osloboditi uzurpatora na vlasti regrutovane iz SNS-a koji su poverovali da su oni drzava !
    Sistem takav-kakav mora stvoriti mnogo bolje uslove i pare za poljoprivrednike koji su ozbiljno pokrenuli tocak promeni sistema.

  5. A gde ste bili sve ove godine dok smo protestvovali za X stvari nigde ni jedan traktor ,pa zamislite se malo

  6. Gde su malinari da pomognu kolegama poljoprivrednicima?
    Njima se vazda od devedesetih izlazi u susret i ispunjavaju zahtevi i nikada im.nije zabranjen izvoz!
    Kad su na crno prodavali devedesetih za onoliko koliko su tražili a kupci im.placali jer su im trebale devize nije postojao drugi način do njih da dodju jer nije funkcionisalo devizno tržište.Tada se nisu bunili!!!
    Sramota!!!

  7. Ima za banke,U Kragujevcu budžet za selo manji nego ikad ,ali zato o trošku seljaka grad radi fasade banaka u centru grada.Banda.

  8. Da li ovo znači da se diže MOTIKA polako,a posle će i KUKA….biće tebi prvorođeni posle kuku leleee….

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.