Nova ekonomija: BIP će se umesto pivom baviti lizingom prava 1foto Miroslav Dragojević

Beogradska industrija piva, slada i bezalkoholnih pića (BIP) je promenila svoju pretežnu delatnost, pa će se umesto proizvodnjom piva ubuduće baviti lizingom intelektualne svojine i sličnih proizvoda, autorskih dela i predmeta srodnih prava, piše u rešenju Agencije za privredne registre (APR), objavila je Nova ekonomija.

Nova delatnost obuhvata lizing proizvoda koju su zaštićeni pravima intelektualne svojine, izuzev knjiga i softvera, kao i primanje naknada za korišćenje žigova, patenata, prava za eksploataciju i istraživanje rudnih nalazišta i franšiznih ugovora.

Preduzeće više neće biti akcionarsko društvo, već društvo sa ograničenom odgovornošću (doo).

BIP je privatizovan u avgustu prošle godine, kada ga je za 2,09 milijardi dinara kupila firma Auto Čačak.

Cena po kojoj je BIP prodat upola je manja od procenjene vrednosti imovine preduzeća. Naime, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika procenila je imovinu tog stečajnog dužnika na 4,18 milijardi dinara.

Najvrednija imovina BIP je građevinski objekat u Beogradu u Bulevaru vojvode Putnika 5, u blizini petlje Mostar.

Nova ekonomija je poslala pitanja firmi Auto Čačak o tome čime će se BIP baviti, kao i da li su planirana ulaganja, ali do objavljivanja teksta nisu dobili odgovor.

Auto Čačak je ovlašćeni distrubuter Škode i čest dobavljač državnih institucija, opština, ali i zdravstvenih ustanova.

Vlasnik Auto Čačka Milenko Kostić je bivši šef aktuelnog gradonačelnika Čačka iz redova SNS, Miluna Todorovića. Todorović je bio direktor Auto Čačka do izbora na funkciju gradonačelnika 2016. godine, podsetila je Nova ekonomija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari