Manojlović (DS): Prodajom BIP-a korumpirani režim nastavlja rasprodaju Beograda 1Foto: Miroslav Dragojević

Prodajom Beogradske industrije piva (BIP) kompaniji AutoČačak vlast u Srbiji je još jednom potvrdila svoju odlučnost u rasprodaji Beograda, ocenila je danas potpredsednica Demokratske stranke Tatjana Manojlović.

„Nekadašnji gigant, kome pripada i zemljište u samom srcu grada, otet je po već poznatom modelu korumpirane i kriminogene vlasti – na korist privilegovanog kupca, a na štetu svih ostalih“, kazala je Manojlović u saopštenju povodom jučerašnje prodaje BIP-a u stečaju za 2,09 milijardi dinara AutoČačku koji je jedini dao ponudu.

Ona je navela da je više od 5.000 malih akcionara BIP-a pokušalo da ukažu na štetnost i ekonomsku neopravdanost prekida proizvodnje, „ali vlast je ostala gluva i nema na njihovo negodovanje zbog netransparentnog procesa i pokazala da ima sluha samo za odabrane“.

„Cena po kojoj je prodata BIP je sramotna. Кada otuđite nešto za manje od 10 odsto od njegove vrednosti, po ceni koja iznosi tek nešto više od 300 evra po kvadratu, ne može se nazvati prodajom, već pljačkom i to po poznatom SNS scenariju“, istakla je Manojlović.

Dodala je da je, prema poslednjim izmenama Urbanističkog plana Beograda, na zemljištu BIP-a predviđena gradnja komercijalnog karaktera i da „dok građani kupuju sve skuplje stanove u zagađenoj prestonici, napredni tajkuni zadovoljno trljaju ruke“.

Kompanija Auto Čačak kupila je juče Beogradsku industrija piva, slada i bezalkoholnih pića (BIP) za 2,090 milijardi dinara, kao jedini ponuđač na javnom prikupljanju ponuda za prodaju iz stečaja, a ishod javnog nadmetanja obradovao je predstavnike poverilaca, dok je male akcionare razočarao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari