Manojlović (DS): Razmenom zemljišta u Gračanici građani gube, Srpska lista ćuti 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Povodom Odluke Skupštine opštine Gračanica da razmeni  deo katastarske parcele od 17 hektara na obodu Gračanice za 18 ari zemljišta u kategoriji putne infrastrukture, zbog koje su meštani Gračanice nezadovoljni, narodna poslanica Tatjana Manojlović obratila se danas javnosti na konferenciji za medije, saopštila je Demokratska stranka.

Ona je rekla da građani koji su joj se obratili tvrde da sve ukazuje da se radi o, kako kaže malverzacijama i nezakonitim radnjama kako bi se na koruptivan način ustupilo 17 hektara oštinskog zemljišta, ona smatra i da je obrazloženje koje su rukovodioci opštine Gračanice dali javnosti neargumentovano i da je u funkciji zamagljivanja istine.

“Ko u ovom ‘poslu’ dobija? Dobijaju oni koji su osmislili ovaj ‘pakleni plan’.  Dobija vlasnik katastarske parcele, jer ponovo naplaćuje put, koji je već jednom naplatio kroz prodaju placeva, a sada ima i 17 hektara atraktivnog zemljišta na obali jezera, čija će vrednost vrtoglavo narasti kada se za  koju godinu promeni urbanistički i razvojni plan opštine Gračanica! Ko gubi? Gube građani opštine Gračanica najdirektnijim ugrožavanjem javnog i nacionalnog interesa. Zato, kao narodna poslanica, u ime nezadovoljnih, ogorčenih meštana,  pozivam odbornike opštine Gračanica i gradonačelnicu, da storniraju ovu vrlo štetnu odluku,” izjavila je Tatjana Manojlović.

Ako postoje obaveze opštine, Manojlović predlaže da se proglasi javni interes i da se to pitanje reši Zakonom o ekspropriaciji. Novac za plaćanje 18 ari će opština sigurno steći, ali zemljište koje namerila da  zameni budzašto, nikada neće povratiti.

“Podsećam i da je pre četiri godine opština Gračanica deo teritorije poklonila opštini Kosovo polje, gde Srba, tako je tvrdio Aleksandar Vučić,  nema. Nije baš da ih nema, ima ih u malom broju u okolnim selima, ali slični potezi neodgovornih predstavnika Srpske liste destimulativno deluju na njih. Zašto predstavnici Srpske liste ćute? Zašto se ne oglašava Kancelarija za KiM? Poslednja odluka opštine Gračanica  je opasan presedan i nema ni jednog valjanog argumenta za nju. Nezadovoljni građani iz Gračanice kažu – davi nas tišina,” zaključila je Tatjana Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari