Nova ministarka najavila poskupljenje struje i razmatra iskopavanje litijuma

Ostavite komentar


  1. Lobiranje je čudo. Ima oročen mandat, praktično nikakvu odgovornost ali će biti dobro namirena da sprovede Vučićeve svinjarije. Videćemo….biće verovatno kao sa onim „stručnjakom“ Krstićem, da li ga se iko seća?

  2. Zato je i dovedena.
    Živi napolju, a uređuje nama život.
    Vučić je naš najveći promašaj od 1920. godine na ovamo.

  3. Kakva zamena teza, umesto da je Grčić uhapšen, a to pitanje niko ne poteže, što je nenormalno, oni sada govore o jeftinoj energiji koju plaćamo u odnosu na Evropu, pa to više ne može tako. A za litijum će opet slomiti zube kao nikad pre, ujedno i za zagađenje vazduha koje više nećemo tolerisati.

  4. Cim se pomene litijum g-djo moracete da racunate na proteste i pitanje sta znaci odluka vlade ove zemlje i rec vrsioca duznosti predsednika koji rekose nema iskopavanja litijuma, ne talasajte previse. Ziveli

  5. A sve zemlje koje dozvole iskoriscavanje prirodnih resursa su na dobitku – Angola, Kongo, Namibija…

  6. Pre nekoliko dana je rekla da poskupljenj nema,znaci laze kao i njen sef.Sve Pinokio do Pinokia.

  7. Koje koristi od litijuma , Srbiji mizarna rudna renta, zagadjenje za vek vekova, a stranim investitorima i nasim lobistima milioni i mililjarde evra u dzep

  8. Narode probudi se zlo ne miruje, hoće da uništenaše zemlju da je rasprodaju. Sram te bilo neće vam proći.

  9. Jel to ona što je išla da obiđe rudare u „Prada“ cipelama od 1200 evra…? Alal vera.

  10. Niste podigli dovoljno vetrenjača i postavili dovoljno solarnih ploča?
    Sad kopajte blato.

  11. Sta ce treba ispuniti obecanje gazdama ,a to sto ce potrovati pola stanovnistva Srbije koga briga. Zorana bila slabo efikasna pa su pistavili nju kako bi zavrsila upropastavanje zemlje i stanovnistva

  12. Jedino mi je drago što se taj litijum nalazi daleko od mesta gde ja živim. Ako trpim zatrovan vazduh bar nema da trpim i otrovanu zemlju rudarenjem. Sad su javili iz popisa da nas je oko 850.000 manje u odnosu na 2011. Ima da nas nema…

  13. Klasičan menadžer za PR, samo opšte fraze. A šta ako je ‘rizike’ kopanja litijuma u izvedbi Rio Tinta (i uopšte) nemoguće ‘umanjiti’? Šta ćemo onda? Kopamo ili ne? Šta znači ‘umanjiti rizike’, jel sa 100% na 99.9% ? I koji su to ‘faktori koji mogu da minimalizuju rizike’? Naravno, od bilo kog Vučićevog ministra-portparola ništa određeno, samo onako uopšteno.

  14. Nego šta nego da se koristi svaki resurs, pa makar i kontraproduktivno. Bitan je promet. Valjaće ova ministar nekome ako već ne nama. Juče došla, prekjuče se ispilila i evo je danas već snese mućak. Smesta joj oduzeti pasoš!

  15. A ko je ona da sama razmatra nesto tako veliko i bitno za celu zemlju? Gospođa se malo zanela, a kada kažem malo mislim mnogo.

  16. Gde ja stadoh ti produži,znači nastavlja se Vučićev naum preko Zorane pa sad preko Negre ministarke. U pustinji Nevade nedozvoljava se iskopavanje litijuma zato što će da uništi retku vrstu cveta,a mi uništavamo ovu pitominu Srbije praktično bićemo potrovani i raseljeni samo zato što su primili pare prokleti bili,zaslepljeni narod ne vidi šta mu se sprema.Lobisti stranih interesa uništavaju zemlju .Reforma železnice sad reforma eps-a ,restakanje na više delova pa onda AD pa onda privatnici pa onda ode Đerdap Perućac i tako dalje zbogom energetiko zbogom državo.

  17. Mo ćemo da vadimo grčića i besma kola,izvlačenje love i sad mi da plaćamo !
    Bravo logika tooop

  18. Ko je njen muz, neka se novinari Danasa time bave?!?
    Pratite interese ove kolonijalne vlade i sve ce vam biti jasno.

  19. Ova Đubravka je lopina nad lopinama .Pravićemo Zoku od blata , ali , blata biti neće .

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.