Nova pošta u selu Gornja Vranjska 1Foto: Pošta Srbije

U okviru akcije „52 pošte za 52 nedelje“, juče je otvorena 15. po redu poslovnica, u Gornjoj Vranjskoj, jednom od najrazvijenijih sela u šabačkom kraju, poznato kao postojbina junaka Prvog srpskog ustanka Miloša Pocerca.

Novu poštu, koja će usluživati Gornju Vranjsku i susedna mesta Zablaće i Vukošić, što je više od 800 domaćinstava ili ukupno oko 3.000 stanovnika, u rad je pustio Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća „Pošta Srbije“, istakavši da Pošta ovom akcijom osnažuje srpsko selo i čini vidljivi pomak za poboljšanje života u malim sredinama.

– Žitelji ovog lepog i bogatog mesta do sada su imali skoro sve, jedino im je nedostajala pošta, a sad imaju i nju. Tu smo da pokažemo da možemo da uradimo mnogo toga u srpskim selima samo ako smo složni. Pošta Srbije će, gde god bude otvarala poslovnice, imati i besplatne internet kutke, a naši informatičari će krenuti u internet opismenjavanje meštana. Sve to činimo u srpskim selima da bi ona opstala, jer život nije samo u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a i tamo će se bolje živeti ako imamo napredna sela – rekao je Krkobabić i dodao da su rezultati Pošte Srbije u prvom kvartalu bolji nego prošle godine, kada su inače bili rekordni.

Prvi korisnici usluga poslovnice čiji je poštanski broj 15231 bili su MZ „Gornja Vranjska“ i preduzeće „VTE“ – potpisnici ugovora u sklopu promotivne akcije „Post-ekspres za 99 dinara“. Za sve nove poslovne korisnike Pošta Srbije je produžila ovu akciju do kraja juna, u želji da podstakne privrednu aktivnost i olakša preduzetnicima plasman proizvoda i usluga.

Pošta u Gornjoj Vranjskoj zaživela je udruženim snagama, jer je Mesna zajednica ustupila prostorije za njen rad, a poštanski majstori su je, uz svesrdnu pomoć meštana, opremili da bude po meri novog doba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari