Do kraja leta na tržištu će se naći artikli sa nove proizvodne linije za plastičnu ambalažu (PET) u fabrici vode Vlasinka. Linija je automatizovana, kapaciteta 16.800 boca na sat, zapremine 0,5 i 1,5 litara. Od momenta kada je, pre tri godine, Koka kola helenik grupa preuzela Vlasinku, ostvarene su značajne investicije u postrojenja i opremu, kao i infrastrukturu preduzeća.

Do kraja leta na tržištu će se naći artikli sa nove proizvodne linije za plastičnu ambalažu (PET) u fabrici vode Vlasinka. Linija je automatizovana, kapaciteta 16.800 boca na sat, zapremine 0,5 i 1,5 litara. Od momenta kada je, pre tri godine, Koka kola helenik grupa preuzela Vlasinku, ostvarene su značajne investicije u postrojenja i opremu, kao i infrastrukturu preduzeća. Zahvaljujući tome od 2005. godine beleži se kontinuirani rast na nivou od 25 do 30 odsto godišnje – kaže Predrag Marinković, direktor Fabrike vode Vlasinka, proizvođača robne marke prirodne izvorske vode „rosa“.
Od ukupno 25 registrovanih izvora, na području Vlasine, na visinima većim od 1.500 metara, sa fabrikom je do sada povezano pet, a do kraja ove godine biće aktivirano još dva. I sama fabrika nalazi se na 11.111 metara nadmorske visine i stoga ne čudi što se velika pažnja pridaje ulaganjima u zaštitu životne sredine.
Za poslednjih godinu dana u Vlasinku je primljeno 17 novih radnika i tako broj stalno zaposlenih uvećan na 81. Rosa voda se od 2006. izvozi u Republiku Srpsku i Crnu Goru, a od 2007. u Makedoniju.
Vlasinka poseduje sertifikate ISO 9001 i ISO 1401, a u toku je uvođenje standarda ISO 22001 i OHSAS 18001.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari