Nova: Rukovodstvo "Krušika" pozvalo radnike koji su proglašeni tehnološkim viškom na kolektivni sastanak, biće im ponuđene dve opcije 1Foto: FoNet/MOD

Posle više od sedam dana otkad su proglašeni tehnološkim viškovima, rukovodstvo vojne fabrike „Krušik“ u Valjevu pozvalo je sutra u 10 časova radnike na kolektivni sastanak, potvrđeno je za Nova.rs. Njima će na razgovoru biti ponuđene dve opcije – otpremnina ili prelazak u fabriku „Gorenje“.

Pre više od sedam dana, imena 73 radnika vojne fabrike „Krušik“ u Valjevu osvanula su na spisku za tehnološki višak koji se delio u pogonima unutar ove kompanije.

Kako su zaposleni ispričali za naš portal, njima se niko nije obratio povodom toga niti su obavešteni o razlozima zbog kojih su ostali bez posla, iako su ubeđeni da su na spisku svi oni koji su ranije tužili firmu, pa dobili presudu ili su često koristili bolovanja.

Oni su najnormalnije nastavili da dolaze na posao, iako zapravo mesecima unazad ne rade ništa u pogonu u kom su prebačeni. Tvrde da je pogon i otvoren zbog toga – da bi se zatvorio, a oni ostali bez posla.

Danas su, kako radnici ističu za naš portal, konačno dobili povratnu informaciju od rukovodstva da će sutra svi zajedno održati sastanak, a na kom će im biti predložene dve opcije – da uzmu otpremninu ili da pređu da rade u valjevsku fabriku „Gorenje“.

Radnici još uvek nisu doneli odluku o svojoj budućnosti, a kako nam pričaju, fabrika „Gorenje“ nije najsjajnija opcija s obzirom da su se njeni zaposleni nedavno žalili zbog niske zarade i loših uslova za rad.

Oni su, čak, obustavili proizvodnju na sta vremena kako bi rukovodstvu stavili do znanja da neće odustati od svojih ciljeva za boljim uslovima rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari