Nove razmirice između Čajetine i Ministarstva građevine zbog gondole na Zlatiboru

Mihajlović: Opština nema ni idejni projekat za žičaru Stamatović: Ministarku informišu kriminalci

Ostavite komentar


  1. Ova ministarka Zorana Mihajilović, mnogo priča, a malo i nekvalitetno radi. Nestručna je, neiskrena i slab organizator posla. Pre dve ipo godine, kada se preselila u sadašnji resor, navalila je bila da panjka prethodnog ministra Velimira Ilića, da je dopustio da se u ministarstvu nagomila nekoliko hiljada žalbi na prvostepena katasterska rešenja, i da će ona u veoma kratkom roku sve dovesti u red. 913 dana je od tada prošlo. Da su samo tri činovnika rešavali dnevno po dve žalbe, za ovo vreme mogli su da reše oko 5000 žalbi. U najvećem broju slučajeva te žalbe ministrastvu, kao drugostepenom organu su neosnovane i zaineresovani ih pišu da bi da bi pravili opstrukciju donetim pravosnažnim i izvršnim susdskim odlukama. Pišu ih masovno jer računaju baš na ovu "sporost" u rešavanju žalbi. Nije sigurno, da iza svega ne stoji teška korupcija! Pre nekoliko meseci, ministarka je, da bi pokušala da se "opere", prebacija da umesto njenog ministarstva te žalbe, kao drugostepeni organ, rešava Republički geodetski zavod. Objavila je da je po tom osnovu primljeno stotak novih pravnika, i da je uvedeno kruženje pravnika od jedne do druge RGZ jedinice. Međutim, situacija se nije promenila ni za jotu! Mnogi, kao što je slučaj i sa mnom, zbog nečije neosnovane žalbe drugostepenom organu i višegodišnjeg prolongiranja reševanja te žalbe, ne mogu da uvedu u pravni promet imovinu, koja propada, dok se porez se ne plaća, država gubi, dugovi se gomilaju, a ministarka i dalje perja sa novim "idejama" i "dostignućima". Zato predlažem premijeru Vučiću da je izostavi iz nove vlade, jer je samo u ovoj oblasti, druge ne pratim, jer je svojom nesposobnošću i neradom, druge kvalifikacije neću da joj dodeljujem, napravila štete od nekoliko desetina miliona evra državi i građanima!

  2. Pre nekoliko meseci dobila sam drugostepeno resenje Zoraninog ministarstva na zalbu zbog upisa u kataster novog vlasnika u skladu sa pravosnaznom sudskom odlukom o nasledjivanju koje je bila podnela stranka koja je bila nezadovoljna tom sudskom odlukom. Normalno, ta zalba je bila odbijena, ali me je, kao pravnicu, zaprepastio celokupan dokument koji sam dobila. Imao je desetak gusto kucanih strana, umesto da se pozove na pravosnaznu odluku suda, i konstatuje da je zalba neosnovana, taj dokumet po svom tonu i sadrzaju bio je koncipiran kao da preispituje pravosnaznu odluku suda, i kao da se ministarstvo u pravnoj stvari stavlja iznad suda. Tih deset strana cekala sam sedam godina, a to je moglo da se uradi za sat vremena. Zorana i njeno minstarstvo, izgleda da tucaju silno vreme pisuci resenja, koja su sa obrazlozenjima sedam-osam puta duza od sudskih odluka, umesto da precizno i brzo na osnovu prilozene dokumentacije selektuju na samom startu koje su zalbe neosnovsne, i donesu kratko i brzo resenje, umesto da sva resenja, guraju na istu gomilu i resavaju ih u periodima koji nisu kraci od tri godine. Cinovnicima treba vise vremena da otkucaju jedno resenje kao sto sam ja dobila, nego da rese deset neosnovanih zalbi koje pristizu u ministarstvu. Toliko o Zoraninim organizacionim sposobnostima.

  3. Drago nam je da se ove prepreke prevazile i da ćemo najzad imati gondolu

  4. o kakvoj gondoli je reč? Da li je realno da država ometa tako važan turistički poduhvat za Srbiju?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.