Novi hoteli visoke kategorije na Zlatiboru, spoj prirode i luksuza 1Foto: Hotel Queen/Sava Milakov

Zlatibor je pored atraktivnih prirodnih i kulturnih lokaliteta, raznovrsnih turističkih sadržaja poznat i po odličnoj ponudi smeštajnih kapaciteta.

Tako da je ova ponuda obogaćena novim hotelom sa pet zvezdica “Bor hotel by Karisma“ koji je krajem decembra otvorio vrata svojim prvim gostima.

Ovaj hotel na Zlatiboru deo je jedne od vodećih hotelskih grupacija na Karibima “Karisma Hotels & Resorts“.

U svom sastavu ima 93 luksuzna apartmana, a dizajniran je tako da se potpuno integriše sa prirodnim ambijentom koji ga okružuje. Krase ga raskoš, harmonija i udobnost.

Ono po čemu se svakako izdvaja i što ga čini autentičnim jeste vrhunska usluga, kao i inovativni koncepti koje nudi.

Pored prvoklasnog smeštaja i kvalitetnog sadržaja, “Bor hotel by Karisma“ doneo je u Srbiju i brend ekskluzivnih spa centara “Vassa spa“.

Ovde su gostima na raspolaganju prostrani bazen, džakuzi, saune (finske, bio i infrared), tepidarijumi, parno kupatilo, kao i sobe za masažu sa personalizovanim tretmanima lica i tela.

Tu je, takođe, i odvojeni deo “Kids spa“ sa sadržajima namenjenim uživanju najmlađih.

“Bor hotel by Karisma“ je prava mala oda gastronomiji.

U njemu su tri restorana koja, između ostalog, nude raznolik izbor hrane, uključujući špansku i italijansku kuhinju.

Za one koji vole da uživaju u pogledu i ugođaju savršeno uklopljenom uz aperitivo momente tu je “Rooftop bar“.

Novi hoteli visoke kategorije na Zlatiboru, spoj prirode i luksuza 2
Foto: Arhiva Karisma Hotels & Resorts

U sklopu hotela je i “Cigar lounge“ namenjen gostima prefinjenog ukusa koji vole da uživaju u dobrim cigarama dok ispijaju kvalitetna pića, kao i “Lobby bar“ za uživanje uz kafu, dobar čaj i deserte.

Pored ovog hotela visoke kategorije, početkom decembra u samom srcu zlatiborske ruže vetrova otvoren je i hotelsko-apartmanski kompleks “Queen of Zlatibor”.

“Kraljica Zlatibora” predstavlja pravi biser modernog planinskog stila, vrhunski doživljaj udobnosti, elegancije i opuštanja, raj za istinske hedoniste.

Ukupan kapacitet hotela je 152 apartmana, od kojih je svaki opremljen po najvišim standardima udobnosti.

Pored smeštaja u ekskluzivno opremljenim apartmanima, od kojih svaki ima pogled na okolne zlatiborske vrhove, novi hotelski kompleks pruža i nezaboravno iskustvo uživanja u spa i velnes sadržajima.

Gostima su na raspolaganju poluolimpijski bazen, saune, fitnes zona.

Uz masaže i tretmane, svakog gosta ovde očekuje putovanje do potpune revitalizacije i opuštanja.

Pored savremenih hotelskih sadržaja, gosti će u restoranu “’Queen” uživati u izvrsnim specijalitetima pripremljenim od svežih i lokalnih sastojaka, u ambijentu punom elegancije i topline.

Za najmlađe u ovom hotelskom kompleku je opremljena dečija igraonica, gde će mališani imati priliku da se igraju i zabave uz pažljivo odabrane igre i aktivnosti pod nadzorom stručnog osoblja.

Biznis klijentima “Queen of Zlatibor” nudi savremeno opremljen kongresni centar koji će udovoljiti i najsofisticiranijim potrebama gostiju.

Svaki boravak u ovom hotelu biće novo putovanje koje stvara nezaboravne uspomene.

Novi hoteli visoke kategorije na Zlatiboru, spoj prirode i luksuza 3
Foto: Arhiva Karisma Hotels & Resorts

Hotelski sektor doprinosi razvoju turističke infrastrukture i unapređenju turizma, čime se povećava konkurentnost turističke destinacije, privlači veći broj turista i širi turistička ponuda.

Zadovoljni smo što se na našoj destinaciji otvaraju novi hoteli visoke kategorije – ističe Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.

Investitori su prepoznali dobar poslovni ambijent na planini, uložili su značajna finansijska sredstva, doneli su stručnost, tehnologiju a samim tim i pristup međunarodnom tržištu.

Otvorili su nova radna mesta, što je jako važno za lokalnu ekonomiju.

Novi hoteli visoke kategorije na Zlatiboru, spoj prirode i luksuza 4
Foto: Hotel Queen/ Sava Milakov

Ova dva nova hotela uz postojeće (Zlatibor Mountain Resort & Spa, Grand & Sky Hotel Tornik, Palisad, Buket, Mona Plaza, Olimp, Mir, Iris, Agape i druge) i dobru saradnju sa opštinskim preduzećima idealni su za organizaciju mnogih poslovnih, kulturnih događaja tokom prolećnih i jesenjih meseci što će doprineti da i u tim vansezonskim mesecima na Zlatiboru boravi veliki broj gostiju, što je dobro za celokupnu privredu Opštine Čajetina i destinaciju Zlatibor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.