Novi Pazar i Tutin dobijaju novac od Ministarstva privrede za infrastrukturu 1Foto: Senad Župljanin

Ministarstvo privrede donelo je odluku o rasporedu i korišćenju 646,5 miliona dinara za podršku unapređenja poslovne infrastrukture kroz projekte u 20 opština i gradova, objavljeno je u Službenom glasniku.

Najviše će dobiti Novi Pazar koji za rekonstrukciju pristupne saobraćajnice do poslovne zone Mur dobija 62 miliona dinara, te Trstenik sa 52,8 za rekonstrukciju putne mreže u cilju razvoja turizma i privrede i Kikinda sa 45,3 miliona dinara za izgradnju saobraćajnih površina u radnoj zoni Rasadnik.

Tutin će dobiti 40 miliona dinara za nastavak izgradnje saobraćajnice duž šetališta uz reku Vidrenjak, do izletišta “Promuklice”, a u cilju razvijanja turističkog potencijala te opštine.

Na listi dobitnika podrške su i Blace, Subotica za Čantavir, Sokobanja, Paraćin, Lebane, Tutin, Ljig, Kučevo, Knić, Bajina Bašta, Vranje, Doljevac, Chićevac, Rača, Babušnica, Kruševac i Žitište.

Podrška ministarstva je do pune vrednosti projekta bez PDV-a za lokalne samouprave iz četvrte i treće grupe razvijenosti, a do 60 posto vrednosti za one iz druge i prve grupe razvijenosti.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari