"Nije strašno što je rok za završetak rekonstrukcije puta Novi Pazar - Tutin probijen": Ministar Momirović u Novom Pazaru 1Foto: N. Kočović

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović ocenio je da “nije strašno” što je rok za završetak rekonstrukcije puta Novi Pazar – Tutin probijen u junu i najavio da će svi radovi biti završeni u septembru.

On je nakon obilaska te saobraćajnice izjavio da je rekonstrukcija “praktično završena” i da je najbitnije što je, posle 40 godina, urađena.

“To nije kašnjenje, preko 90 odsto radova je gotovo, protokolarno je kada ćemo put otvoriti, nije bitno hoće li biti 1. ili 15. septembra”, kazao je Momirović.

On je istakao da se država, iako “u Evropi imamo rat”, ne povlači ni iz jedne investicije, te da je u toku izgradnja 10 autoputeva i brzih saobraćajnica.

“Nećemo stati dok ovaj put ne završimo, dok ne završimo autoput Požega – Duga Poljana, to će biti najveća promena za Novi Pazar, Sjenicu, Arilje, Ivanjicu. Ovo nije politička propaganda, izbori su prošli, želimo da pošaljemo jasan signal da ovaj kraj zaslužuje investicije i da Novi Pazar i Tutin značajnije integrišemo u ostatak Srbije”, izjavio je ministar.

Momirović je najavio da će za mesec dana početi rekonstrukcija puta Novi Pazar – Raška, projekat vredan 1,6 milijardi dinara.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je da je loša putna infrastruktura bila razlog višedecenijske nerazvijenosti ovog dela Srbije, te da se zbog toga sada ubrzano radi na izgradnji puteva u Sandžaku.

"Nije strašno što je rok za završetak rekonstrukcije puta Novi Pazar - Tutin probijen": Ministar Momirović u Novom Pazaru 2
Foto: N. Kočović

“Raduje nas kamen temeljac za autoput Požega – Duga Poljana, rekonstrukcija puta Novi Pazar – Raška, puta ka Ribariću, to su osnovni uslovi da ovaj region dobije na perspektivi. Izgradnjom infrastrukture očekujemo razvoj privrede, dolazak investitora i turista jer imamo šta da ponudimo”, rekao je Biševac.

On je dodao da je u ovoj godini urađeno 1,7 kilometara obilaznice oko Novog Pazara i da je ostalo još 700 metara, od Selakovca do Mura, kako bi kompletno bila završena.

Predsednik Opštine Tutin Salih Hot izjavio je da je magistrala ka Novom Pazaru najznačajniji putni pravac za njih jer ih povezuje sa tim i drugim gradovima.

“Radujemo se završetku radova. Sada ćemo moći brže i bezbednije da putujemo. Pričali smo i o drugim projektima, važno je da se urade i pristupne saobraćajnice na ovaj put”, izjavio je Hot.

Projekat rekonstrukcije magistrale Novi Pazar – Tutin vredan je 24 miliona evra, a država je sredstva obezbedila uzimajući kredit od Turske. Radovi su počeli 2019. godine, a izvodi ih turska kompanija “Tašjapi”, što je i bio jedan od uslova dobijanja kredita.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari