Novi Pazar: Položen kamen temeljac za rekonstrukciju OŠ “Desanka Maksimović” 1Foto: N. Kočović

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac svečano su postavili kamen temeljac za rekonstrukciju Osnovne škole “Desanka Maksimović” i izgradnju fiskulturne sale u sklopu te obrazovne ustanove.

Blagojević je izjavio da je ovo, nakon rekonstrukcije Osnovne škole “Bratstvo”, još jedan veliki projekat za čiju realizaciju je država izdvojila oko četiri miliona evra.

“Postojeći kapaciteti ove škole biće u potpunosti rekonstruisani, uz unapređenje energetske efikasnosti, funkcionalne bezbednosti i izgradnju potpuno novih sistema za protivpožarnu zaštitu. Nova fiskulturna hala imaće preko 500 sedećih mesta i pored bazena u ‘Bratstvu’ če biti na raspolaganju svim učenicima u gradu”, poručio je Blagojević.

Biševac je istakao da će nakon rekostrukcije, učenici i zaposleni u ovoj obrazovnoj ustanovi imati najsavremenije uslove za rad.

“Ovo je nastavak dobre saradnje sa Kancelarijom za javna ulaganja, a sada Ministarstvom i očekuje da će deca i zaposleni u ovoj školi imati uslove za rad kakve zaslužuju”, kazao je Biševac.

Radove na rekonstrukciji škole i izgradnji sale izvodiće konzorcijum koji čine novosadske firme “GAT”, “Tehno inženjering” i “Enterijer Moša Srb”, te beogradski “Securiton” i novopazarski “Ikan 2013”.

Oni su pobedili na tenderu ponudom od 587 miliona dinara sa porezom na dodatu vrednost, što je nešto više od 4,9 miliona evra.

Osnovna škola “Desanka Maksimović” počela je sa radom 1961.godine, a njena rekonstrukcija najavljivana je nekoliko puta u poslednje dve godine, ali nije realizovana zbog nestabilne epidemiološke situacije.

Rok za završetak radova je 15 meseci.

Uskoro i rekonstrukcija Opšte bolnice

Blagojević je najavio da će do kraja godine početi realizacija projekta rekonstrukcije Opšte bolnice u Novom Pazaru.

“U pitanju je kompletna rekonstrukcija postojećih kapaciteta i izgradnja potpuno novog objekta hirurgije, a nakon realizacije tog projekta Novi Pazar će imati kompleks od blizu 33.000 kvadratnih metara u koji će biti uloženo preko pet milijardi dinara. Nadamo se da će se tada steći uslovi da ovaj grad dobije Klinički centar”, istakao je Blagojević.

Tender za izbor izvođača radova je završen, ponude su otvorene i uskoro bi trebalo da bude objavljeno kome je posao poveren.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari