Obećanja o putevima, cevovodu i pasareli 1Foto: MSI

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, saopštila je da će kompletna rekonstrukcija deonice regionalnog puta od Pakovraća, kod Čačka, do Užica, u dužini od 37 kolometara, biti zavšrena „najkasnije početkom 2019. godine“.

– U ovoj godini očekujemo da bude završeno 80 odsto radova, a do marta 2019. da bude završena kompletna rekonstrukcija, navela je ministarka i dodala da se ta deonica obnavlja u okviru državnog projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja.

O zahtevu da se uradi i kružni tok na ulazu u Sevojno, ona je rekla da će JP Putevi Srbije ponuditi rešenje za najbezbednije odvijanje saobraćaja.

Nakon razgovora sa predstavnicima Gradske opštine Sevojno, koju predvode naprednjaci sa koalicionim partnerima i u kojoj će se 4. marta održati loklani izbori, ministarka je rekla da je sa njima „postigla saglasnost oko nekoliko projekata“.

– To je izgradnja pasarele preko magistrale, kojom prolaze deca na putu do škole. Gradiće se pet kilometara puta u Sevojnu, od kojih tri ove godine, a dva kilometra sledeće godine, obećala je ministraka u društvu Tihomira Petkovića (SNS), gradonačelnika Užica, i Ivana Marića, kandidata koalicije „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Sevojno“( SNS, SPS, PUPS i SNP) za predsednika te jedine gradske opštine u Užicu.

Osim toga, kako je najavila, u drugoj polovini naredne godine trebalo bi da bude raspisan tender za izgradnju vodovodnog magistralnog cevovoda u Užicu u dužini od 2,2 kilometra, za šta je lokalna samouprava uradila projektnu dokumentaciju, dok će novac biti obezđen iz kredita u iznosu od 50 miliona evra, koji je Vladi Srbije odbrila Evropska investiciona banka. Ona je navela da je sa domaćinima razgovarala i o potrebi da se rekonstruiše zgrade železničke stanice u Sevojnu i drugim projektima.

Navodeći da je za „izgradnju tunela kroz Kadinjaču, zajedno sa putem koji bi trebalo da se gradi, potrebno više od 15 miliona evra“, ministrka je rekla da „gradnja tunela neće početi ove godine, ali da će ove godine biti urađena projektno-tehnička dokumentacija“, te da su predstavnici JP Putevi Srbije „zaduženi da pogledaju taj projekat“.

Auto-put Beograd-Sarajevo

Podsetivši na to da je predsednik Srbije Vučić razgovarao sa turskim predsednikom Erdoganom o izgradnji auto-puta od Beograda do Sarajeva, ona je ocenila da je Srbija sprema za izgradnju te saobraćajnice. – Naše razmišljanje je da to bude deonica od Požege do Kotromana, što je 61 kilometar, jer smo delimično uradili dokumentaciju. Bosanska strana bila je zainteresovana za trasu preko Sremske Mitrovice i Bjeljine, što je 21 kilometar, i videćemo šta će biti na kraju, poručila je ministarka.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari