Objavljena konačna lista firmi koje će sprovoditi mere energetske sanacije u opštini Majdanpek u 2022. godini 1Majdanpek, Foto: J. B. K.

Nakon sprovedenog javnog konkursa za izbor privrednih subjekata, Komisija za realizaciju mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji majdanpečke opštine, objavila je konačnu listu firmi za njihovo sprovođenje. Uslove propisane javnim konkursom ispunilo je sedam privrednih subjekata.

Za sprovođenje mera energetske sanacije stambenih objekata u opštini Majdanpek ove godine je na raspolaganju 20 miliona dinara.

Sredstva subvencija namenjena su za unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnju solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode.

Početkom jula lokalna samouprava je raspisala javni konkurs za učešće u sprovođenju mera energetske sanacije stamenih objekata za firme.

Konkurs raspisan krajem juna je, umesto prvobitnih 15 dana, produžen do 29. jula kako bi se prijavilo što više firmi i time građanima bila omogućena mogućnost većeg izbora, objasnili su nadležni u loklanoj samoupravi.

Po isteku produženog roka, Komisija za realizaciju mera energetske sanacije stambenih objekata objavila je najpre preliminarnu, a potom i konačnu listu privrednih subjekata koje će sprovoditi mere energetske sanacije.

Za zamenu spoljnih prozora i vrata i drugih transparantnih elemenata termičkog omotača porodičnih kuća i stanova i stambenih zgrada, odabrano je šest firmi iz Preljine, Raške, Negotina, Novog Beograda, Zaječara i Ladovice i ovaj spisak dostupan je na zvaničnoj veb prezentaciji opštine Majdanpek.

Postavljanje i nabavku materijala za termičku izolaciju zidova, tavanica iznad otvorenih prolaza za porodične kuće i stambene zgrade, kao i termičku izolaciju ispod krovnog pokrivača za porodične kuće radiće samo jedna firma iz Novog Beograda koja se prijavila i ispunjava uslove javnog konkursa.

Takođe, samo jedna firma sprovodiće mere energetske sanacije koje se odnose na nabavku i instalaciju kotlova na prirodni gas ili biomasu, grejača prostora ili zamenu postojećih kotlova ili peći u stambenim zgradama, kao i nabavku i ugradnju toplotnih pump ii prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće.

Kompletna konačna lista odabranih privrednih subjekata sa merama energetske sanacije za koje će biti angažovane dostupna je na zvaničnom sajtu opštine Majdanpek.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari