Objavljene nove cene goriva u Srbiji koje važe do 16. septembra

Ostavite komentar


  1. Ovi lopovi sve pokradose, snižavaju cenu benzina a dizel na istorijskom maksimumu, pa dokle ćete da nas kradete i trpate u svoje džepove?????

  2. Cena sirove nafte na nivou iz januara 2022 (dakle, pre početka rata u Ukrajini), cena pala 25% niža u odnosu na nivo od pre samo tri meseca, a dizel gorivo na pumpama u SRB skuplje 35 dinara u odnosu na taj isti januar?!!

  3. Znači otimačina i dalje traje. Sirova nafta ide na dole a dizel i dalje na istorijsko maksimumu. Lopovi rade i bogate se na račun naroda.

  4. Gospodo novinari, kada možemo očekivati neki istraživački članak o ovoj temi? Cena sirove nafte je na nivou od pre rata u Ukrajinom, a cena na pumpama je 35 dinara viša od tada. Zašto?

  5. pre nego nastavimo o cenama treba 2 stvari da razjasnimo.
    ruska nafta je po svom sastavu idealna za eurodizel i to je razlog zašto je u Evropi gde je jako malo ruske nafte za preradu, to gorivo sve skuplje u odnosu na benzin.
    Sa druge strane, Srbija je ove godine u prvih 8 meseci uvezla znatno više upravo ruske sirove nafte, zbog značajno niže cene u odnpsu na iračku (koja uglavnom uz rusku čini 95% uvoza), a šri tom je tu istu naftu uvozila po cenama znatno nižim of onih na berzi (Gaspromova, ruska tzv cena prijateljske zemlje), te nije imalo niti još uvek ima ikakvog osnova za toliko povećanje cena Naftnih derivata uopšte, a posebno za divljanje cena eurodiesel-a.

  6. Sramna politika divljanja cena dizel goriva. Posto se stalno priča da je dizel kod nas jeftin evo Turske! Cena dizela 160 dinara!

  7. SRAMOTA ! Cena sirove nafte na najnižem nivou od početka rata u Ukraini a kod nas dizel i dalje na istorijskom maksimumu.

  8. U Crnij Gori dizel 1.5 evra. Naša vlada ovim cenama dizela želi da pomogne poljoprivrednicima. Neće moći da kupe gorivo i tako će im duže trajati traktori.

  9. Vlada je primetila da se dizel koristi vise nego benzin pa je zbog toga odlucila da razlika bude 40RSD

  10. Pa do kad mislite držati visoku cenu dizel goriva i koji je razlog?Daj neko iz vlade da objasni nama potrošačima o čemu se radi.

  11. Ne ljutite se,jedini izlaz je da kinezi naprave vestačku naftu i gas i sve ostalo.Inače propadosmo.

  12. Kako se niko nije ugledao na cene benzina, pa da isto tako postupaju sa mleko, i ostalim životnim namirnicama. Važnije je da ljudi nebudu gladni, voziti se može i busom.

  13. Bravo za našu vladu.
    Dranje naroda preko cene dizela. Većina vozi na dizel pa treba sto vise podići cenu. Neka navedu bar jednu zemlju u svetu gde je tolika razlika u ceni izmedju benzina i dizela.
    Sramota

  14. Lopovi nafta u regionu svuda jeftinija nego kod nas na primer u crnoj gori nafta je 1.46e to je oko 170din benzin 1.35 to je oko 150 dinara ko je ovde lud

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.