Od 1. septembra nove, više cene grejanja i vode u Kladovu 1Foto: J. B. K.

Kladovljani i stanovnici Brze Palanke od 1. septembra daljinsko grejanje plaćaće po novoj, za 13 odsto višoj ceni. Nove cene primenjivaće se i za vodu za piće.

Odluku o korekciji cena grejanja i vode za piće donelo je Opštinsko veće Kladovo i po njoj cena daljinskog grejanja je za stanovnike Kladova i Brze Palanke je za 13 odsto viša.

Od 1. septembra korisnici grejanja u stambenim zgradama, , kao i u poslovnim prostorijama bez mernih uredaja plaćaće 86,45 dinara po metru kvadratnom grejne površine.

Za korisnike grejanja koji imaju merne uređaje nova, korigovana cena grejanja, iznosi 6,06 dinara po kilovat času za stambeni i poslovni prostor, dok je fiksni deo povećan na 242 dinara po kilovatu.

Kladovljane će od 1. septembra više koštati i voda za piće, nova cena je 44,81 dinar po kubiku za stambeni, odnosno 60,71 dinar za poslovni prostor, dok je nadoknada za fiksni deo za stambeni i poslovni prostor 187 dinara mesecno.

Uvećana je i nadoknada za kanalizaciju koja iznosi 40,53 dinara za stambeni, odnosno 54,97 dinara po kubiku za poslovni prostor.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari