EPSfoto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Na sajtu „Elektroprivrede Srbije“ (EPS) od danas radi novi portal za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje. Ovaj portal mogu da koriste domaćinstva i mali kupci električne energije na garantovanom snabdevanju“, naveli su iz ove institucije.

Kako je objašnjeno, na novom portalu omogućeno je brzo i jednostavno preuzimanje i pregled e-računa odmah po formiranju mesečnog zaduženja, pre štampanja i distribucije. Takođe, na raspolaganju je i arhiva računa i uplata tokom prethodne tri godine, kao i detaljan pregled potrošnje po zonama i tarifama.

„Kupcima je sada lakši pristup računima za električnu energiju i na jednom mestu mogu da dobiju mnogo korisnih informacija. Plan je da početkom 2024. godine, u narednoj fazi digitalizacije, imamo i mobilnu aplikaciju „Uvid u račun““, rekao je v. d. generalnog direktora „Elektroprivrede Srbije“ Dušan Živković.

Korisnici portala mogu i bezbedno i brzo elektronski da plate račun bez odlaska u poslovnice platnih institucija, putem sistema za instant plaćanja (IPS Skeniraj) i platnim karticama Dina, Visa i MasterCard.

Kako je objašnjeno, naknada po transakciji je manja u odnosu na plaćanje na šalterima banaka i Pošte Srbije, iznosi 28,77 dinara i ne ide u budžet EPS.

Građani će morati na ovom portalu da se registruju, ali kako navode iz EPS-a, registracija i prijava na portal je jednostavna, kao i njegovo korišćenje.

Na portalu će moći da se prate mesečna potrošnja i već na oktobarskom računu moći će jednostavno i brzo da se vide da li su građani i koliko uštedeli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari