Od Fijata i Er Srbije u budžet samo "mrvice"

Tamo gde je država uložila najviše novca dolazi najmanji doprinos za budžet, kaže Dragovan Milićević
EPS, Telekom i Delta najviše doprinose državnoj kasi

Ostavite komentar


  1. Naša vlast pomaže stranim kompanijama da nas uništavaju!
    Naš jedini uspešan biznismen koji vodi tekstilnu industriju, kako reče najveći protivnik im je Vlada:"Neka nam Vlada da te pare koje daje strancima mi ćemo zaposliti sve nezaposlene u Srbiji." To je izjavio na televizitiji juna 1916. kada je gostovao zajedno sa profesorom Ekonomskog fakuteta Zecom. Posle mog nekoliko puta spominanja Milana Kovačevća u Danas, pozvali su ga da napiše par tekstova za jedini slobodan list. Ostale medije drže mafije koje se predstavljaju kao političke stranke.

  2. Da li smo mi normalan narod? Mirno posmatramo sopstvenu propast i za nju glasamo!

  3. Ali su zato oteli od penzionera da bi dali subvencije stranim investitorima a iz teksta vidimo kako su to lose ulozena sredstva.

  4. Kako su nas lepo anestezirali: "Nita vise ne osecam, ni kljunic ni nogice ni krilca…"!
    Stvar je u tome što energija sa protesta ““90 nije poklonjena ni žutima ni plavima i nije potrošena, već je i dalje tu! Protiv toga se skiči na TV-u i raznim drugim medijima, od toga se svemoćni plaši, protiv toga se ratuje, to je taj njihov nevidljivi strašni protivnik…
    Problem je što verujemo da je sramota baviti se politikom, ali ja verujem da je sramota na onima koji se politikom bave poslednjih 20-30 godina, ali i na nama koji se ne bavimo politikom već smo je njima prepustili. Moramo krenuti od obnove porodice ostalo će samo doći vremenom, neće oni ništa potrošiti nije sapun. 🙂 Jedino će naši životi biti teži. Pa šta! Ne smemo zbog toga da dozvolimo dalje uništavanje porodice – osnovne ćelije društva!!! Porodica se gradi, vaspitava, raste i uči osnovnim ljudskim vrednostima "od kolevke pa do groba". Ljudi iz takvih porodica mogu društvu da doprinesu kulturnim, vaspitanim, ljudskim…svakodnevnim ponašanjem, poštovanjem starijih, edukacijom mlađiha a neki i vođenjem države. Da bežim neću! Umesto toga vodim borbu za pravilan razvoj svoje porodice u svojoj zemlji. Pa nek se plaše i arlauču!

  5. Povika na Er Srbiju je prazna puska, tesko cete ikog ubediti da je Er Srbija nekoristan i los posao. Saberite plate i placanja srpskim davaocima robe i usluga i dobicete sasvim drugu sliku. Kritika je uvek dobra, treba pitati i istrazivati, ali ne treba izvrtati cinjenice. Ovakvi clanci ce ucvrstiti sadasnju vlast. Jer, netacno izvestavanje danas ce baciti u senku tacno izvestavanje sutra (kao u prici ide vuk)

  6. Za ovo što radi naša vlast, ne samo ova već i oni pre njih (Dinkić) davajući subvencije stranim kompanijama, postoji u našem narodu jedna izreka da masnoj guski mažemo dupe.

  7. Naravno da ce biti tako kada se u Srbiji glasa za sektu a ne za program, kada se glasa za dzak krompira i radno mesto, a ne demokratiju. Er Srbija i Fijat su samo deo onoga sto cemo placati kao naivni gradjani koje nazovi "doktori" i "evropljani" vode napred. Napred u propast.

  8. Strane firme nešto i rade a ove domaće samo presipaju iz šupljeg u prazno i kraduckaju, a tek ovi domaći ekonomisti, samo naknadna pamet i bukvalno ništa.

  9. Pod akcizama ne treba da stoji da ih uplacuju veliki giganti, vec gradjani, sto je gore mi vise bacamo u smece, ali nismo sami krivi, ipak je taj novac i razlog sto se niko ne bori stvarno protiv pusenja…

  10. Sve ovo nam je manje-više poznato. Navikli. Otupeli. Očajni zbog nepostojanja države u njenom suštinskom obliku (ovo je samo karikatura koja služi kao paravan za ostvarenje interesa nekih velikih moćnika). Mislim da je dosta nas shvatilo da promenom vlasti nećemo ništa dobiti (… drugo pakovanje). Mi moramo da se menjamo i da se organizujemo tako da nateramo vlast da radi u opštem, a ne samo u svom i ko zna čijem interesu. Najbolje bi bilo da se organizuje naša elita i da se izvuče iz toplih fotelja. Prvo treba dobiti bitku za medije. Da se čuju kritike kao što je ovaj tekst. Na javnom servisu moraju mnogo više biti prisutni opozicija i elitni predstavnici našeg naroda (tako ćemo da vidimo jesu li oni stvarno elita). Posle toga sve ide lakše. Dakle, Elito, javi se! Kuka i motika su lošija varijanta.

  11. dokle cete da nas vredjate sa nacinom na koji treba da damo svoj glas dali smatrate da nije dovoljno da procitamo clanak i komentarisemo ili glasamo nego moramo jos da se maltretiramo sa prodavnicama saobracajnim znacima planinama drvecem iko zna jos cime

  12. Šta čekaju ekonomisti da se pobune protiv ovoga? Naravno, oni koji nisu potpisali podršku Vučiću.

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.