Od Gaspromnjefta do Gasproma: Kako trgovina NIS-om „u krugu porodice“ štiti rusku kompaniju od sankcija EU

Ostavite komentar


  1. Mi srbi smo talentovani da zlatnu koku upropastimo i prodamo u bescenje. Juče NIS, sutra EPS.

  2. Srbija mora da zaštiti svoje strateške interese i nacionalizuje NIS.Rusi su se već mnogostruko naplatili i treba ih oterati iz Srbije pa nek u Risiji prave kombinacije izmedju mame i ćerka firme.

  3. Prodade Srbija zlatnu koku <nis Gaspromnjeftu za jadnih 400 miliona evra koja je kostala bar 5 puta vise a sada sigurno bar 10 puta vise a na radost nasih vrlih "rusofila" Bajatovica/SPS i jos uvek ministra Popovica! Drzava koja radi u korist svoje stete da bi hranila raznorazne privatne osobe koje su okacene na proviziju u privatne svrhe, nema buducnosti ni u ni van EU! Dovoljno je sada da EO stavi i Gasprom pod embargo a to je nepredvidivo i ode sve dovraga!

  4. plaćali smo 400 miliona gubitaka, svake godine… Kolika je onda bila vrednost NIS-a?

  5. To nije nikakva sigurnost jer vec u sledecem paketu sankcija se moze i Gasprom naci na listi zabranjenih firmi u EU! Dakle, poslovni svet se bori da prezivi a politicari koji jos uvek sede u tehnickoj vladi i koji ni nisu nadlezni za vece odluke dok se nova vlada ne oformi, spavaju tj. ne spavaju oni nego spava predsednik koji mora o svemu sam da odluci! To ce naneti nenadoknadivu stetu jer je hitno potreban vecinski udeo drzave Srbije u NIS-u a za to treba novac koji se deli sada sakom i kapom ili penzionerima ili mladima vanredno i jednokratno a deficit budzeta Srbije u 1.kvartalu utrostrucen u odnosu na period prosle godine a pristup novcanom trzistu sve skuplji bar dvostruko trenutno! Da li neko uopste vodi monetarnu politiku ili samo daje nasminkane izjave za medije? Ovo drugo!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.