Obnovljeni stari most na Beški od petka, 27. decembra, ceo će biti pušten u saobraćaj, najavio je juče ministar saobraćaja Aleksandar Antić. Radnici Mostogradnje i Puteva Srbije će, kako je rekao, posle završetka svih radova na tom objektu ukloniti zaštitne ograde i taj most će početi ljudi da koriste. „Na taj način biće kompletiran pun profil autoputa od granice naše zemlje s Mađarskom do petlje kod Batajnice“, naglasio je Antić.

On je napomenuo da međunarodni saobraćaj zahteva visok kvalitet auto puteva i da zato naša zemlja mora da bude konkurentna u toj oblasti, jer, kako je objasnio, Rumunija mnogo ulaže u Koridor 4, što nas obavezuje da radimo na visokom kvalitetu u gradnju auto puteva.

Antić je naglasio da će Vlada i ubuduće insistirati na tome da uslovi tendera za gradnju puteva budu takvi da na njima mogu ravnopravno da učestvuju i domaća preduzeća, jer, kako je naglasio, imaju kvalitet koji su dokazali širom sveta i „ako su mogli da grade u svetu, mogu i u Srbiji“.

Ministar saobraćaja je napomenuo da će u sledećih nekoliko dana biti obavljeni svi završni radovi na starom beščanskom mostu, odnosno ograde, pešačke staze, postavljanje signalizacije, što bi sve trebalo da bude gotovo u idući četvrtak, da bi se već sledećeg dana obavljao saobraćaj na starom mostu.

Antić je istakao da je sve vreme insistirao na tome da pre nego što taj most bude pušten u saobraćaj budu završeni svi radovi, jer, kako je rekao, „moramo da prekinemo praksu da objekte puštamo u saobraćaj, a da ih već sutra zatvaramo kako bismo naknadno nešto doradili“. Radove na rekonstrukciji starog mosta kod Beške obavila je Mostrogradnja zajedno sa subotičkom kompanijom Vojput, koja je radila pristupne saobraćajnice. Ukupna vrednost radova je 1,8 milijardi dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari