Odbrana vodoizvorišta: Dobili smo prvu bitku u ratu za vodu, nastavljamo sa borbom

Ostavite komentar


  1. Samo vi larmajte, protestujte, šaljite dopise strancima… Od toga nema ništa jer je Amerima i Nemcima u stopostotnom interesu da Srbi izumru. Da li će na ispražnjene terene (sela su uglavnom već pusta) naseliti Arape i Šiptare, to očigledno prihvata i podržava i Aleksandar Vučić, ostaje da se vidi. Pomogao bi samo opštenarodni bunt, kada bi na proteste izašlo stotine hiljada ljudi. To je, nažalost, ako stranci kao kada je rušen Milošević ne plate oganizatore pobune i sve one koji učestvu u pobuni, a to im svakako nije u interesu, neće biti ni neke masovnije pobune. Mi Srbi smo jedan tunjavi narod koji nimalo ne razmišlja šta će biti sutra. Uvek zalegnemo „za rudu“ uz unkanje- „ćuti, može da bude još gore“. Vučić odlično zna ovu našu osobinu pa to krvavo koristi! Svaki narod koji želi da preživi i opstane mora da se bori za to svim LEGALNIM sredstvima. Kada će Srbi to da nauče? Verovatno- nikada!

  2. Ovaj projekat je ekspresno proguran kroz sve institucije i Vučić od njega neće odustati. Posao će preuzeti neki novonapravljeni tajkuni, koji se ne plaše budućeg sudskog postupka. Štete od ovog naselja i te trase metroa će biti ogromne i dalekosežne. Kao i skoro sve što je ova vlast uradila.

  3. Treba tužiti članove Upravnog odbora Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“, te generalnog direktora, kao i sve inženjere odgvorne za datu Dozvolu za gradnju na Makiš polju. Osim za krivično delo korupcije, zašta treba da izgube radna mesta i budu kažnjeni zatvorskom kaznom; dati ih pred Sud časti Udruženja građevinskih iniženjar; oduzeti zvanje doktora nauke generalnom diretkoru Insituta i zabraniti mu da drži predavanje studentima na Građevinskom i bilo kom drugom fakultetu. Neka pred Sudom kažu ko i kako čime ih je primorao Okupator Srbije da izdaju svoju savest, svoju struku i dozvole trovanje žitelja Beograda i okolnih naseobina koje se snabdevaju pijačom vodom sa izvorišta u Makiš polju.
    Na taj način stiče se ozbiljnostt i poštenje u radu sa društvenim sredstvima i odgvornost prema svim ljudima u Srbiji. Ako ih pustite bez da odgovaraju za krivično delo, to samo znači da će i sledeći političari da ucenjuju i manipulišu i nanose zlo građanima Srbije. Ili vi u Srbiji još uvek ne znate šta znači ozbiljna država?! Do sada to i pokazujete, kada vam je državu okupirao ulična baraba a ime mu je Aleksandar Vučić

    1. Milose ta baraba ima podrsku oko 60 posto biraca a prvi sledeci oko 4 posto.
      Da nisi malo u zabludi ili te legalizam ne zanima.
      Izadji ti druze na izbore i srusi barabu i ja cu te podrzati.
      Nije dovoljno pisati u Danasu komentare i biti kao pametam.

    2. Miloše, Miloše… Frljaš se pojmovima i pišeš gluposti….
      Prvo Černi nema upravni odbor. To je država sa većinskim državnim kapitalom. Generalni direktor koji je bio nadležan kada je rađena studija je pokojni…Ovaj aktuelni generalni, dr. I profa, je preuzeo dužnost tek od početka 2018., oporavio je institut i spremio ga za prodaju, što se realno i očekivalo. Prodaja će se obaviti do sredine ove godine. E sada ko će ga kupiti, ostaje da se vidi, ali su u igri veliki igrači bliski vlasti i neki stranci… Za tvoju informaciju, Černi nije davao dozvolu, već je radio Studiju i davao mišljenje. Oni ne mogu da daju dozvole, pošto je to naučna i projektantska kuća. Da nešto znaš kao što ne znaš, znao bi da se takve studije rade sa određenim ulaznim pretpostavkama i na osnovu njih se daje mišljenje. Koliko se ti ulazni parametri poklapaju sa namerama investitora je druga stvar.
      Inače za tvoju informaciju prodaje se cela vodoprivreda Srbije, naučni instituti, vodoprivredna preduzeća. Od makiškog polja mnogo veći problemi nam tek slede, imali smo katastrofalne poplave dok se još struka bez para nešto I pitala… Sada kada ne bude struke, a para nema odavno, ostaje nam samo da nam je bog u pomoći.
      Što se Makiškog polja tiče, kako je prošla cela procedura oko urbanizma I dozvola, vreme će da pokaže ko će da uleti tu i da gradi, kao što je neko niže napisao. Nije isključeno da je cela priča sa Karićem bila samo skretanje pažnje, ko I za mnoge stvari koje se rade kod nas…

  4. Većina vas što komentarišete ovde živi u vremenu radničkih saveta gde je svaka čistačica umislila da upravlja firmom. Tako i vi, mislite da ste bitni i da sve znate.
    Da vas obavestim, investitori su još pre tri godine odustali od izgradnje na toj lokaciji tako da je pitanje protiv koga i za koga vi protestujete.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.